Bu yüzüğü tak, horlaman bitsin

Uzmanlar, Gallerli bir meraklı tarafından geliştirilen yüzüğün, bir çeşit akupunktur tedavisi yaparak horlamayı önlediğini açıkladı.Araştırmacılar, “İyi Geceler Yüzüğü” adı verilen yüzüğü, 20 kişi üzerinde denedi. 17 kişinin yüzüğü taktıktan sonra daha az

Bu yüzüğü tak, horlaman bitsin

Uzmanlar, Gallerli bir meraklı tarafından geliştirilen yüzüğün, bir çeşit akupunktur tedavisi yaparak horlamayı önlediğini açıkladı.

Araştırmacılar, “İyi Geceler Yüzüğü” adı verilen yüzüğü, 20 kişi üzerinde denedi. 17 kişinin yüzüğü taktıktan sonra daha az horladığı ortaya çıktı. Asıl mesleği müzisyenlik olan Michael Carter-Smith’in bulduğu yüzükte, akupunktur tekniği kullanıldı.

Akupunktur uzmanlarına göre, vücudun farklı bölgeleri ve organları arasında, meridyen denen kanallarla birbirine bağlanan basınç noktaları bulunuyor. Bu basınç noktalarındaki tıkanmalar, sağlık sorunlarına yol açıyor. Akupunktur tedavisi ile bu tıkanıklıklar açılıyor. Serçe parmağına takılan yüzüğün iç kısmında da, parmaktaki bu noktalara temas eden iki çıkıntı bulunuyor.

Bu sayede, geniz yolundaki tıkanıklık açılıyor ve yüzüğü takanlar uyurken daha rahat nefes alabiliyor. Yüzüğü deneyen 20 kişiden 17’sinin daha az horladığı ve horlarken daha az gürültü çıkardığı tespit edildi. Yüzüğün satış fiyatı 30 sterlin (yaklaşık 100 TL). Uyku apnesi olanların yüzüğü kullanmadan önce doktorlarına danışması tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık