Hilton Trabzon'dan neden vazgeçti

Göreve geldikten kısa bir süre sonra haber61.net’i ziyaret eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın “Amiral Proje diye adlandırdığı projelerinden biri suya düştü.3 Eylül 2009 tarihinde haber61.net’e yaptığı ziyarette Trabzon'a 5 yıldızlı otellerin gerekli ol

Hilton Trabzon'dan neden vazgeçti

Göreve geldikten kısa bir süre sonra haber61.net’i ziyaret eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın “Amiral Proje diye adlandırdığı projelerinden biri suya düştü.

3 Eylül 2009 tarihinde haber61.net’e yaptığı ziyarette Trabzon'a 5 yıldızlı otellerin gerekli olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, Hilton ve Oruçoğlu'nun Trabzon'da otel projeleri var. Zaten Trabzon'a 2 tane daha 5 yıldızlı otel gider” demişti.

Hilton’a yer verildi ama…

Yapılan görüşmeler sonrasında Yalıncak Beldesinde bulunan ve İl Özel İdaresine ait olan denize sıfır 14-15 dönümlük arazi Hilton otellerine tahsis edildi.

Hilton bahane üretti ve vaz geçti

Trabzon İl Özel İdaresinin yer tahsisinden bir düre sonra söz konusu yapıyı inşa edecek kuruluş sorumluları “Olimpiyat kavşağı” adı ile inşa edilmekte olan kavşağın kendilerinin istedikleri alanda olmaması ve karayolu yapısını gerekçe göstererek yatırımdan vaz geçtiklerini bildirdiler.

Hilton Yatırımı Rantabl Bulmadı

Gerek karayolu gerekse, istedikleri kat sayısını Belediye’den alamayacakları doğrultusunda bahaneler üreterek yatırımdan vaz geçen kurumun asıl amacı bu yatırımı gelir getirecek verimli bir yatırım olmayacağı yönünde karar verdikleri olduğu yönünde.

Ve Hilton Samsun’u Tercih etti

Haber61.net’in konu ile ilgili görüşmeleri sonucunda, Trabzon’da böyle bir yatırımın Rantabl olmayacağı yönünde düşüncede olan kuruluşun Samsun’da daha verimli ve getirili bir geri dönüş olacağını düşünerek Samsun’u tercih ettikleri öğrenildi.

Trabzon İl Özel İdaresi Dava Açtı:

Trabzon'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, otel yapımından vazgeçilmesinin kenti de zarara uğrattığını ifade ederek, ''Otel yapmaktan vazgeçme sebebi olarak karayolunu ve kavşağı gerekçe gösterdiler ama gerekçeleri doğru değil. Biz onların bu sıkıntılarını çözmek için çalışıyorduk'' dedi ve bu kuruluş aleyhine 10 Tl lik tqzminat davası açtı.

Vali Kızılcık “Davada amaç imza bağlayıcılığı”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık konu ile ilgili yaptığı açıklamada Açtıkları tazminat davasında çok büyük bir rakam tutmadıklarını ifade ederek “Ama önemli olan burada bize ‘yatırım yapacağım’ diye gelen firmaların o anlamda kendilerine bundan sonra attıkları imzanın, imzaladıkları sözleşmenin bağlayıcı olduğunu göstermekti” dedi.

İlgili haberler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel