Trabzon'a "Amiral" yatırım

Haber 61'i ziyaret eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Trabzon'a "Amiral" yatırım

Haber 61'i ziyaret eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Kızılcık 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına hazırlanan Trabzon için projeleri değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde Zorlu Grand otelde Plansmanı yapılan Yomra Bay projesini değerlendirmeye alan Trabzon valisi Dr Recep Kızılcık Yomra-Bay projesinin uygulanabilirliğine inandığım için basın plansmanına katıldım. Biz konu üzerinde araştırmalarımızı yaptık, proje sahipleri deneyimli insanlar. Bu proje için bana geldiklerinde onlara özellikle otel ve alışveriş merkezlerini 2011'e kadar yetiştirin ki gelen Oyunlar için Trabzon'a gelen misafirlere önemli bir hizmet olsun dedim.

60 milyon Euro'ya mal olacak olan bu proje yi firma yetkilileri projeyi 2011'e kadar projeyi bitireceklerini taahhüt etti. 2011 Şubat ayında proje tamamlanacak. Bu proje Yomra'nın değil tüm Trabzon'un olsun. Bu nedenle isminin değiştirilmesini önerdim. Zaten dışardan gelen bir misafir nerenin Trabzon, nerenin Yomra ya da Vakfıkebir olduğunu bilmiyor ki. Ben bile hala Trabzon'un sınırı nerede başlar nerede biter öğrenebilmiş değilim dedi.

YAYLALARIN SORUNLARI BAŞBAKAN'A TAŞINMALI
Yayla turizminin geliştirilmesi için projelerin Başbakan'a taşınması gerektiğini söyleyen Recep Kızılcık, Yaylalara yeni projeler hazırlanarak Başbakan'a taşınması gerekir. Orada çirkin yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Yayla turizmi bölgemiz için önemli. Ancak gelen konukları da rahat ettirmek gerek. Onları iyi ağırlamak gerek. Bakın bu konuda Suudi Arabistan'dan iş adamı bize geldi. Suudi Arabistan'la Trabzon arasında Carter uçak seferleri yapmak istiyorlar. Suudi Arabistan'dan Trabzon'a daha fazla turist getirilebilir. Turizmi önemli ölçüde canlandırırız diye düşünüyorum şeklinde konuştu.

TRABZON'A 2 TANE 5 YILDIZ OTEL DAHA LAZIM
Trabzon'a 5 yıldızlı otellerin gerekli olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, Hilton ve Oruçoğlu'nun Trabzon'da otel projeleri var. Zaten Trabzon'a 2 tane daha 5 yıldızlı otel gider dedi. Uzungöl'e kurulacak olan teleferik ile kullanım alanlarının arttırılmasının turizme büyük katkı sağlayacağını söyleyen Kızılcık, Uzungöl'de zirveye tatil merkezi projesi var. Buraya teleferik yapılacak. Uzungöl'de hem yaz, hem kış tatil yapılabilecek. Teleferik yapımı için hem fizibilite hem de, projesi de hazırlanmış. Biz de bütün olanakları sağlayacağız. Kış mevsiminde kayak yapılacak, turizme katkısı büyük olacak dedi.

Çakırgöl yolunun yapımı koruma alından geçtiği için Orman bakanlığının izni gerekli, o sorunlar da giderilecek. Böylece turistik anlamda bir potansiyeli yakalayabileceğimizi düşünüyoruz dedi.

TRABZON'A SANAYİ YATIRIMI YAPILACAK
Trabzon'un sanayi alanında da ataklar olacağını belirten Kızılcık, Sanayi alanında önemli gelişmeler var. Onunda çok kısa sürede imzasını atacağız. Bu anlamda yer sorunumuz var, bununla ilgili Belediye Başkanına da talimat verdim. Trabzon'a istihdam yaratacak büyük bir yatırım olacak. Bu yatırımın ne olduğunu da zamanı geldiğinde açıklayacağım. Bu yatırımın yabancı bir yatırım olacağını şimdiden belirtmek isterim. Ancak daha fazla bilgi veremem. Zamanı geldiğinde gerekli prosedürler netleştiğinde bunu da açıklarız Trabzon'a büyük istihdam sağlayacak dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler