Akyazının Trabzon'a ihtiyacı yok

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun çevre belediyelerinin imar ve altyapı sorunlarının çözümlenmesi için Trabzon Belediyesi'ne bağlanması fikri belediye başkanlarından destek görmedi. Belde belediye başkanları Trabzon Belediyesi'nin mevc

Akyazının Trabzon'a ihtiyacı yok

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun çevre belediyelerinin imar ve altyapı sorunlarının çözümlenmesi için Trabzon Belediyesi'ne bağlanması fikri belediye başkanlarından destek görmedi. Belde belediye başkanları Trabzon Belediyesi'nin mevcut şartlarının belde belediyelerinden iyi olmadığına vurgu yapıldı.

AKYAZI'NIN TRABZON'A İHTİYACI YOK

Akyazı Belediye Başkanı Zeki Ergün Başkan Gümrükçüoğlu'nun önerisini gördüğünde şok olduğunu ifade ederek, "Akyazı Beldesi'nin Trabzon'a ihtiyacı yok. Beldemizde bir özel üniversite yapılıyor. Akyazı Projesi var. Biz beldemizin geleceğini planlıyoruz. Beşirli ile Bölge Trafik arasında kalan ve Trabzon'un en güzel beldesine sahibiz. Böyle bir beldenin Trabzon Belediyesi ile birleşmesine sıcak bakmıyoruz" dedi.

YETKİ BAŞKANLARDA DEĞİL VATANDAŞTADIR

Çukurçayır Belediye Başkanı Sabri Baysal kendi gündemlerinde böyle bir konu olmadığını ve düşünmediklerini ifade ederek, "Bu konular belediye başkanının istemesiyle olacak konular değildir. Kanunlu ve vatandaşın kararıyla olur. Trabzon Belediye Başkanımızın bu önerisine saygı duyuyoruz. Kendisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden böyle bir karar çıkartır ve sonrasında referanduma götürürse halkın kararına saygı duyulur. Ama bunun için karar mercii kesinlikle halktır" ifadelerine yer verdi.

TRABZON ÖNCE KENDİ SORUNLARINI HALLETMELİ

Akoluk Belediye Başkanı Atilla Çavdar Trabzon Belediyesi'nin bugün kendi sınırları içerisinde bulunan sorunları çözmeden belde ve köylerin belediyeye katılmasını istemesinin mantıklı olmadığını söyledi. Beldesi'nin bugün olduğundan daha güzel olması için yapılacak her türlü düzenlemeye destek vereceklerini kaydeden Çavdar, "Trabzon'un hangi mahallesinde imar sorunu yok. Hangi mahallesinin alt yapı sorunu yok. Yeni cuma Mahallesi'nin bugün sorunu yok mu? Buralardaki sorunları bitirmeden yeni sorunların ortaya çıkması bence doğru değil. Trabzon Belediyesi'nin bunun için altyapı hazırlaması lazım. Önce kendi sınırları içindeki eksiklikleri gidermesi gerekir. Bunu yaptıktan sonra eğer çevredeki belediyeler Trabzon Belediyesi'ne eklenecekse biz buna yok demeyiz. Şahsi davranamayız. Beldemiz daha güzel olacaksa bunun için sandık kurar referandumda evet oyu vermek için uğraşırız. Ama bugün böyle bir durum için gerekli altyapı yok" dedi.

BELEDİYE İLE ORTAK PROJELERE VARIZ

Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı Pelitli Belediyesi'nin imar açısından bir sorunu olmadığını ifade ederek, "Belediyelerin açılması referandumla olur. Referandumlardan çıkan sonuç önemlidir. Bir belediyenin açılıp kapanmasına halk verir. Bizim belediye olarak imarla ilgili ciddi bir sorunumuz yok. Trabzon Belediyesi'nin bizden ortak bir proje talebi olursa biz buna uyarız. Ama bugüne kadar böyle bir talep bize gelmedi. Olmayan meseleleri varmış gibi göstererek bir yere varamayız. Bizim gücümüzü Trabzon'un büyükşehir olması için kullanmamız gerekir. Büyük belediye küçük belediye tartışmasından bu şehir fayda görmez" diye konuştu.

HABERİN İÇİNDEN

Geri Adım Atmayın Sayın Başkan...

Trabzon Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un Büyükşehir olamayacağı gerçeğinden hareketle Denizli için uygulanan modeli önerdi. Bu öneri daha önce Türk Belediyeler Birliği'nin Trabzon'da yaptığı toplantıda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından tavsiye edildi ve dönemin Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'da bu projeyi savundu.

AKLIN YOLU BİR

Trabzon için adı büyükşehir olmayan ama özünde kendisiyle birleşen beldeleri de içine alan bir büyükşehir olma arzusu vardır. Bui hedefe ulaşacak ve bu adımı atacak bir başkanımızda vardır. Akyazı Belediye Başkanının 'Bizim ihtiyacımız yok' sözlerinin hiçbir anlamı yoktur. Hele hele Akyazı Projesi gibi bir vizyon projesi Akyazı Belediyesi'nin kontrolüne bırakılmamalıdır. Akoluk Belediye Başkanının 'Trabzon kendi işine baksın' sözleri ile Pelitli Belediye Başkanının 'Koltuğu bırakmama adına' yaklaşımı anlamsızdır. Çukurçayır Belediye Başkanının anket fikri haklıdır, ancak bu ankette Trabzon halkıda oy kullanmalıdır. Sonuç olarak bu belediyelerin Trabzon'a ihtiyacı olmayabilir. Ancak Trabzon'un bu beldelere ihtiyacı vardır. Ve bu ihtiyaç için Başkan Sayın Gümrükçüoğlu geri adım atmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler