Hilton'a açılan tazminat davası

Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait Yalıncak mevkiinde denize sıfır bulunan 14-15 dönümlük araziye otel yapmaktan vazgeçen Hilton Otelleri Trabzon İl Özel İdaresi ile mahkemelik oldu. İl Özel İdare Hilton’a maddi ve manevi tazminat davası açtı.Konuyla ilgili a

Hilton'a açılan tazminat davası

Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait Yalıncak mevkiinde denize sıfır bulunan 14-15 dönümlük araziye otel yapmaktan vazgeçen Hilton Otelleri Trabzon İl Özel İdaresi ile mahkemelik oldu. İl Özel İdare Hilton’a maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yurt içinden ve yurt dışından Trabzon’a gelen turistlere Trabzon’da daha rahat mekanlarda kalmaları için il özel idaresine ait olan Yalıncak’taki araziyi uluslararası bir otel zincirinin vermeyi hedeflediklerini hatırlattı. Bu konuda gerekli duyuruları yaptıklarını ve bu duyurular sonucunda Hilton adına Türkiye’de yatırım yapan bir firmanın buraya talip olduğunu ve kendileri ile sözleşme imzaladığını kaydeden Vali Kızılcık “Sözleşmenin üzerinden 4-5 ay süre geçmesine rağmen kendileri gerekli proje çalışmalarını yürütmelerine rağmen en son bizlere bir yazı göndererek bu yatırımdan vazgeçtiklerini ifade ettiler. Bu yazıda bana göre tutarlı gerekçe göstermeyerek bu yatırımdan vazgeçtiklerini belirttiler. Biz de kendilerine bizleri hem süre hem de bu alanda duygusal olarak da belirli bir zarara uğrattıklarını düşündüğümüz için maddi ve manevi tazminat davası açtık” dedi.

Açtıkları tazminat davasında çok büyük bir rakam tutmadıklarını ifade eden Kızılcık “Ama önemli olan burada bize ‘yatırım yapacağım’ diye gelen firmaların o anlamda kendilerine bundan sonra attıkları imzanın, imzaladıkları sözleşmenin bağlayıcı olduğunu göstermekti. İddia ettikleri gibi istediğimiz kat sayısı belediye tarafından verilmeyecek gibi şeyler söylendi ancak ilk görüşmemizde bizlere sundukları plan çerçevesince belediyenin verdiği imarı yeterliydi” diye konuştu.

Turizm adına son derece cazip bir yer olması nedeniyle bu yere hali hazırda birkaç başvuru bulunduğunu ve yine aynı koşulların geçerli olduğunu vurgulayan Kızılcık “Uluslararası bir zincirin halkası olacak şekilde bir turizm şirketine veya otel şirketine bu yeri kiralamayı düşünüyoruz. Özellikle yurt dışından gerekli talepler var. Ümit ediyorum ki en kısa sürede burayı turizme kazandırırız. Suudi işadamı genel müdürü ile geçtiğimiz günlerde gelip burada incelemelerde bulundu. Şuanda proje hazırlığı içinde. Teşvik yasası içinde gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra diğer talipleri de değerlendirerek en uygun kimse ile en kısa sürede inşaatı başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler