Gökdeniz Karadeniz ile çok özel

Dünyanın en iyi takımı Barcelona’yı yıkan golü atan, üst üste 2. kez Rusya şampiyonluğunu kazanıp tarihi bir başarıya imza atan, Rubin Kazan’ın gözbebeği….Trabzonspor taraftarının unutamadığı Bordo mavili renklerin son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeten

Gökdeniz Karadeniz ile çok özel

Dünyanın en iyi takımı Barcelona’yı yıkan golü atan, üst üste 2. kez Rusya şampiyonluğunu kazanıp tarihi bir başarıya imza atan, Rubin Kazan’ın gözbebeği….Trabzonspor taraftarının unutamadığı Bordo mavili renklerin son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri Gökdeniz Karadeniz; evinin kapılarını haber61.net’e açtı.

Gökdeniz Karadeniz,Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Aydınlı’yı Trabzon’daki evinde konuk etti.

Röportaj talebimizi kabul eden Gökdeniz; haber61.net’i Trabzon'dakii evinde konuk etti, sorularımıza çok içtenlikle cevap verdi.

 -İşte Röportajdan önemli satır başları:

- Türkiye ve Dünya Gökdeniz Karadeniz’i tanınmışsa, bu Trabzonspor’un sayesinde olmuştur.

-Rusya’da Trabzonspor formasını çok özlüyorum.

-Rusya’da herkes Gurbanov hocanın bir elinde Kuran’ı Kerim bir elinde de tespih olmasına saygı duyuyor.

-Fatih Tekke’yi hoca istedi.

-Trabzonspor neden şampiyon olamıyor, bunun cevabını başkan Sadri Şener vermeli ve herkes özeleştiri yapmalı.

-Bursaspor’un şampiyon olması ile Türkiye’de 4 büyük yok,  artık 5 büyük var.

-Fatih Tekke ile beraber Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenerek, Türkiye Kupasını aldığı maçı seyrettik..

- Trabzonspor Fatih Tekke’yi transfer etmek isterse ve ederse, bence mantıklı bir hareket yapmış olur, bana göre transferde Trabzonspor’un birinci tercih Fatih Tekke olmalı…

-Teofilo’ya 3.5 milyon dolar veriliyorsa; Fatih’in de bonservis bedelini ödenip alınmalı.

- Trabzonspor’a hayatımız boyunca borcumu ödeyemem. Borç meselesi değil, gönül meselesidir.

- Trabzonspor’da forma giymeyi tabi çok isterim.

- Türkiye’den herhangi transfer teklifi gelmedi, Trabzonspor da buna dahil (gülerek)

- Buradan giderken bana inanılmaz vefasızlık yapıldı. Beni havalimanında uğurlamaya bile kimse gelmedi. Hala bir kırgınlığım var ama Trabzonspor’a değil.

 

- Milli Takım son dönemlerde benim kanayan bir yaram.

 

- Benim Dünya Kupası’nda favorim Arjantin ile İspanya…

 

- Şenol hoca ile devamlı görüşüyoruz ama  Başkan Sadri Şener beni hiç aramadı, beni transfer olduğumda başkanım aramadı, şampiyonluktan sonra da beni aramasını beklemezdim.

- Ben futbolumla gündeme gelmek istiyorum. . 6-7 sene önce yaptığım olayla gündeme gelmek istemiyorum, bir hata yaptım ama cezamı çektim.

-Avrupa’dan Almanya’dan ve İspanya’dan transfer teklifleri alıyorum.

- Başarı belli bir süreden geçiyor. O sabrı Trabzon Şenol Hocaya göstermesi gerekiyor. Mutlaka bir yerde başarı gelecektir.

-Haber61.net çok iyi biliyorum, Trabzonspor haberlerini Rusya’dan haber61’den takip ediyorum.

Gökdeniz Karadeniz’in Selahattin Aydınlı’nın sorularına verdiği cevaplar…

*Gökdeniz Karadeniz’den kendini bir iki cümle ile anlatmasını istesek?

Sonuçta Trabzon çocuğuyuz. Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz olarak tanıtabiliriz. Türkiye ve Dünya Gökdeniz Karadeniz’i tanınmışsa, bu Trabzonspor’un sayesinde olmuştur.

 

*Rusya’ya transfer olduğundun dönemde uyum sorunu yaşadın mı bocalama dönemi oldu mu?

Sıkıntı yaşadım. Her yabancı futbolcu, aynı sıkıntıyı transfer olduğunda yaşar. Bilmediğiniz bir dil, bilmediğiniz bir toplum, herkesi ayrı ayrı tanımak yeterli zamanı bulmak gerekiyor. Buraya alışabilmek için zaman gerekiyordu. Ben yurtdışına transfer olmayı çok istedim. Gittiğim takım da beni çok sahiplendi. Sonuçta çok çabuk beni içlerine aldılar. Çok fazla da sıkıntı çekmedim. Kültürlerine, yeniliklerine alışmam biraz zaman aldı. Şimdi ise her şey iyi.

 

*Rusçayı öğrenebildin mi?

Kendi sorunumu anlatabilecek kadar öğrendim.

 

*Gökdeniz Karadeniz’in hayatı Rusya’da nasıl geçiyor, Rusya’da bir gününüzü bize anlatır mısınız?

Eğer idmanım olursa tesislere 2-3 saat öncesinden gidiyoruz O günüm kulüpte geçiyor. İzinli olduğum günlerde genelde ailemle birlikteyiz, çocuklarımla ve eşimle. Genelde yemek yemeye çıkarız dışarı, ya da çocukların Kazan’da eğlenebilmeleri için çok güzel yerler var oralara gideriz. Bu kadar yani çok fazla ekstra bir şey yapmıyorum.

 

*Gökdeniz Karadeniz akşamları Türk dizilerinden hangilerini izliyor?

Show TV’deki “Türk Malını” seyrediyorum. Başka da bir şey de seyretmiyorum.

 

TRABZONSPOR FORMASINI ÇOK ÖZLÜYORUM

*Gökdeniz Karadeniz, Rusya’da en çok Trabzon’un nesini özlüyor?

Başta Trabzonspor’un forması olmak üzere yemeklerini, köftesini, hamsisini, arkadaşlarını, çevresini her şeyini özlüyorsun yani.

 

TÜRK FUTBOLU GERİYE GİDİYOR

*Şimdi biraz da yavaş yavaş futbola gelelim Gökdeniz, Rus futbolu ile Türk futbolunu karşılaştırır mısın?

Vallahi yetenek olarak baktığınızda Türk futbolcusu, onlardan daha ileride. Ama takım olarak baktığımızda Türkiye’den kat kat daha üstün durumdalar. Futbol açısından karşılaştırdığımız zaman mesela Türkiye’de daha çok hücuma yönelik futbol oynanıyor, ama Rusya’da daha çok defansif ve tamamen takım oyunu oynanıyor. Aradaki fark bu, başka bir fark da genel de herkes Türk futbolunu ön planda tutmayı tercih ediyor, ama baktığınız zaman 5 yıl içerisinde hepsi UEFA kupasını 2 defa 3 defa kazandı. Böylece iyi bir derece elde ediyorlar. Rus takımları böyle bir sezon geçiriyor Avrupa’da. Ama Türk takımları o kadar para yatırımlarına rağmen, Avrupa’da hiçbir başarı yok. Bu da Türk futbolunun ileriye gittiğini değil, geriye gittiğini gösteriyor.

 

Röportajın Devamı için 2.sayfaya tıklayınız.

1 - 2 - 3

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor