İlahiyatçı "Sevişmek İbadettir" sözünü açıkladı

Ramazan ayının gelmesiyle beraber televizyon kanallarındaki tartışma programlarının vazgeçilmezleri arasına giren ilahiyatçılar, açıklamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Daha önce yapmış olduğu, "Sevişmekle ibadet etmek aynı şey. Hatta namaz kılmakla

İlahiyatçı "Sevişmek İbadettir" sözünü açıkladı

Ramazan ayının gelmesiyle beraber televizyon kanallarındaki tartışma programlarının vazgeçilmezleri arasına giren ilahiyatçılar, açıklamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Daha önce yapmış olduğu, "Sevişmekle ibadet etmek aynı şey. Hatta namaz kılmakla da aynı şeydir" açıklamasıyla tartışma yaratan ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

"SEVİŞMEK NEDEN İBADETTİR?"

Ece Üner'in "Neden sevişmek ibadettir?" sorusuna açıklık getiren Demircan, "Cinselliği yaratan Allah'tır. Bize cinsel organları, tatmin edilmek isteyen duyguları yaratan da Allah'tır. Bir erkeğin bir kadına ihtiyaç duyması tabiidir. Yaradanın buyruğuna uygun olarak vuslat özlemi ve bu özleminin evlilik yoluyla gerçekleşmesi ibadettir. Yaradan, 'ben yarattım insanı, ben yarattım cinselliği. O halde siz benim koyduğum kurallara bağlı olarak evli olduğunuz eşinizle yetinmeniz, bütün sevginizi ona yönlendirmeniz bana ibadettir' diyor. Olay budur." sözleriyle yanıt verdi.

Her bir olgunun müsbet yönüyle yaradının iradesine uygun olduğu takdirde ibadet olduğunu belirten Demircan, bunun aksinin yapılmasının ise ibadetsizlik olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya