İnternet, telefon ve TV abonelik iptali e-Devlet’ten yapılacak! e-Devlet abonelik iptali nasıl yapılır?

Sahip olduğu elektronik haberleşme hizmetinden memnun olmayan kişilerin, abonelik iptali için abonelik merkezine ya fax çekmeleri ya da dilekçe yazmaları gerekiyordu.

İnternet, telefon ve TV abonelik iptali e-Devlet’ten yapılacak! e-Devlet abonelik iptali nasıl yapılır?

Fakat, abonelerin işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmeleri için yeni bir düzenleme geldi. Bundan böyle, sabit ya da mobil telefon, kablo TV ya da internet hizmetini sonlandırmak isteyenler, işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. e-Devlet üzerinden yapılan online iptal talebinin ardından hizmeti sunan şirketler, 24 saat içerisinde ücretlendirmeyi durduruyorlar. Peki, abonelik iptali nasıl yapılıyor?

E-DEVLET ABONELİK İPTALİ NASIL YAPILIR?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) e-Devlet üzerindeki ‘Abonelik Fesih Başvuru Sayfası’na gidin
e-Devlet hesabınıza girin (Abonelik iptali işlemi için hesabınıza mobil, elektronik imza, T.C kimlik kartı numarası ya da elektronik bankacılım yolu ile girmeniz gereklidir.)
Önünüze çıkan ekrandan aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi bulun.
‘Abonelik sorgu’ya tıklayın.
Başvuru yapın.
Başvurunuzu kontrol edin.Abonelik iptal başvurunuzun ardından hizmet sağlayıcı şirketin 24 saat içerisinde aboneliğinizdeki ücretlendirmeyi durdurup durdurmadığını kontrol edin. Eğer ücretlendirme devam ediyorsa, müşteri hizmetlerine bağlanıp iptale ilişkin detaylı bilgi alabilirisiniz.

BU HİZMET HANGİ SERVİS SAĞLAYICILARI İÇİN GEÇERLİ?
e-Devlet’ten abonelik iptal işlemi, Türkiye’de 200 bin ya da daha fazla aboneye sahip olan şirketler için geçerli. Bu hizmeti, Türkcell, Vodafone, Türk Telekom, Türksat, Türknet ve Süperonline gibi abone sayısı fazla olanların aboneleri kullanabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin