Deniz Akkaya, Haluk Levent'e Yönelik İddialar Nedeniyle Yargılanacak! 3.5 yıla kadar hapis

Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis talebi.

Deniz Akkaya, Haluk Levent'e Yönelik İddialar Nedeniyle Yargılanacak! 3.5 yıla kadar hapis

Eski manken Deniz Akkaya'nın, ünlü sanatçı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı, "depremzedelerin parasını çalıyor" ve "nitelikli dolandırıcı" gibi iddialar içeren paylaşımların ardından başlatılan hukuki süreç tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akkaya'nın ifadeleri nedeniyle 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Soruşturma süreci, Haluk Levent'in Akkaya'nın sosyal medya hesaplarından kendisi hakkında asılsız iddialar yaydığı gerekçesiyle savcılığa başvurması üzerine başladı. İddianamede, Akkaya'nın Levent'e yönelik kullanılan ifadelerin, onun onur, şeref ve saygınlığını zedeleyecek nitelikte olduğu ve bu paylaşımların halk arasında güvensizlik ve telaş yaratmaya yönelik olduğu belirtildi. Ayrıca, Akkaya'nın bu iddiaları yalnızca sosyal medyadan edindiği bilgilerle değil, kendisine ulaşan kişilerin söylemleri üzerine de dayandırdığı aktarıldı.

Deniz Akkaya'nın ifadesinde, 6 Şubat depremi sonrası AHBAP Derneği'ne yapılan yardımlar ve bu yardımların kullanımıyla ilgili ciddi şüpheler olduğunu, bu nedenle halkı bilgilendirme amacı taşıdığını belirttiği kaydedildi. Ancak yapılan soruşturma sonucunda uzlaşma sağlanamadı ve Akkaya'nın "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan yargılanmasına karar verildi.

Şüpheli Akkaya'nın önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler