Yurtdışındaki memura ballı maaş!

Sürekli görevle yurt dışında bulunan memurlara ödenecek aylıkların hesabında dikkate alınan katsayı 1 Ocak 2013'ten itibaren artacak. Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre,

Yurtdışındaki memura ballı maaş!
Sürekli görevle yurt dışında bulunan memurlara ödenecek aylıkların hesabında dikkate alınan katsayı 1 Ocak 2013'ten itibaren artacak.
 
Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Karara göre, yurt dışı aylığının hesaplanmasında esas alınan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan aylık gösterge tablosundaki rakamların aylık tutara çevrilmesinde uygulanacak katsayı 0,05592'den 0,073737'ye çıkacak.
 
Kararla, daha önce aylığın hesabında dikkate alınan yüzde 15 gelir vergisi, yüzde 16 emekli keseneği, binde 6 oranında damga vergisi gibi unsurlar kaldırıldı.
 
Karara göre, ek gösterge, memuriyet taban aylığı ve kıdem aylığı ile yabancı dil tazminatı göstergelerinin bunlar için tespit edilen yurt içi katsayılarla çarpılmasından elde edilen tutarlardan, ''asgari geçim indirimi'' tutarı da dikkate alınmak suretiyle her türlü kanuni kesintiler çıkarıldıktan sonra net tutar belirlenecek. Ayrıca bu tutardan asıl aylık üzerinden ilgili mevzuata göre yapılması gereken her türlü kanuni kesintiler de düşüldükten sonra kalan tutar yurt dışına transfer edilecek.
 
Düzenlemeyle, kararın ekindeki emsal cetvellerde de değişikliğe gidildi.
 
Karar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem