Yahudiler yok artık dedirtti!

Amerikan Yahudi Kongresi 2004 yılında Başbakan Erdoğan’a terörizmle mücadele ve barış için mücadele ettiği gerekçesiyle verdiği Cesaret Ödülü’nü, İsrail’in Gazze saldırısı nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert eleştirileri nedeniyle geri ist

Yahudiler yok artık dedirtti!
Amerikan Yahudi Kongresi 2004 yılında Başbakan Erdoğan’a terörizmle mücadele ve barış için mücadele ettiği gerekçesiyle verdiği Cesaret Ödülü’nü, İsrail’in Gazze saldırısı nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert eleştirileri nedeniyle geri istiyor.
 
Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen, Başbakan Erdoğan’a 23 Temmuz tarihli gönderdikleri bir mektupla ödülü geri istediklerini söyledi. Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta İsrail’e söylediği, “Barbarlıkta Hitler’i geçtiler” sözüne atıf yapıldığı açıklamada, “Size kendi ödülümüzü vermemizden 10 yıl sonra, politik kazanç elde etmek ve Türk halkını Yahudilere karşı şiddete kışkırtmak için tehlikeli bir retorik kusarak dünyada en nefret dolu biçimde İsrail karşıtı kişi oldunuz. Bu ay hedef ayrımı gözetmeyen roket saldırılarına karşı İsrail’in kendini savunmasına cevaben İsrail devletini soykırım suçu işlemek ve barbarlıkta Hitler’i geçmekle suçladınız. Bu tür zehirli açıklamalar sadece Türk-Yahudi ilişkilerine tamiri imkânsız zararlar verip masum insanları riske atmakla kalmıyor, İsrail ve Hamas arasındaki mevcut ihtilafı sona erdirmede masada meşru bir arabulucu olarak çalışma imkanı sunan koltuğunuzu da size kaybettiriyor. Ortadoğu’daki tek demokrasi İsrail’i yanlış biçimde Hitler ile karşılaştırmak yerine, ki bu sadece sizin uluslararası arenadaki itibarınızı zedeliyor, Türkiye’nin liderliği, Hamas’ı İsrailli sivillere karşı şiddeti sona erdirmeleri için etkilemede daha iyi kullanılabilirdi. Bizim ödülümüz, Yahudiler, Amerikalılar ve daha barışçıl bir dünya isteyen herkes için önemli konularda aldığı pozisyonla gerçek bir cesaret sergileyen ve bu nedenle Yahudi toplumu tarafından tanınmayı hak eden bir kişi içindi. Şimdiki poziyonunuz, medyadan anlaşıldığı biçimde, nefret yayıcı ve Yahudilere yönelik saldırılarınız sizi onurlandırdığımız her şeyi sorgulamayı gerektiriyor. Bu yüzden ödülümüzü geri vermenizi istiyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler