Ticaret Bakanlığı tavuğa ihracat yasağı getirmeye hazırlanıyor

Kırmızı etin ardından beyaz ette de görülen fahiş fiyat artışları sonrası Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatına yasak getirmeyi de kapsayan tedbirlerle fiyatlarda dengeyi sağlamaya çalışacak.

Ticaret Bakanlığı tavuğa ihracat yasağı getirmeye hazırlanıyor

Son aylarda fiyatlarında artış görülen tavuk etiyle ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Buna göre bakanlık, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağını da içinde barındıran bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

KIRMIZI ET PAHALANINCA BEYAZ ETE TALEP ARTTI
Yüksek fiyatlarda seyreden kırmızı etin Ramazan ayı öncesinde tekrar artışa geçmesi sonrası beyaz ete yönelen vatandaşlar tavuk etinde de fahiş zamlarla karşılaştı. Ortaya çıkan durum, beyaz ete ulaşmayı zorlaştırırken vatandaşlar da fiyatların daha makul bir seviyeye inmesi için çözüm beklentisine girdi.

İHRACAT YASAĞIYLA FİYATLAR DENGELENECEK
Ticaret Bakanlığı, beyaz etteki fahiş fiyat sorununu çözmek için tavuk ihracatına yasak getirmeye hazırlanıyor. Yasakla yurt dışına ihraç edilen tavuk, iç piyasaya yönlendirilecek ve böylece fiyat artışı engellenecek.

BAKAN BOLAT: FIRSATÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fiyat artışlarıyla ilgili son açıklamasında "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler