Üzüm üreticisi şokta

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş ve Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen, zararın üzüm bağlarına etkisini yerinde görmek ve mağdurlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere köyleri ziyaret etti.Merkeze bağlı Tepekö

Üzüm üreticisi şokta

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş ve Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen, zararın üzüm bağlarına etkisini yerinde görmek ve mağdurlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere köyleri ziyaret etti.

Merkeze bağlı Tepeköy, Taşçılı, Çiriştepe, Cin, Karadiken ve Dedeler köylerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle başta üzüm bağları olmak üzere tahmini bin 500 dekar alanda zarar oluştuğunu ifade eden Tepeköy Muhtarı Cumali Yılmaz, "Tarım Kredi Kooperatifleri son yıllarda sigorta bilincini yerleştirmek için çok eğitim toplantısı yaptı. İkna olup sigorta yapanlar şimdi Tarsim eksperlerini bekliyor. Ancak sigortasız olan çiftçilerimiz ne yapacağız? Diye bana geliyorlar. Maalesef sigorta yaptırmayan çok çiftçimiz var" dedi.

Üzüm üreticisi Mehmet Pırlak, "20 dönüm alanda Yalova İncisi, Tarsus Beyazı ve Victoria cinsi bağcılık yapıyorum. Bu sene çok güzel ürünümüz vardı. Ürünü ihraç etmeyi düşünüyorduk. Ancak dolu afeti izin vermedi. Tarım Kredi Müdürlüğü yetkililerinden Allah razı olsun. Zorla beni ikna ederek sigortamı yaptı. Şimdi Tarsim eksperlerini bekliyoruz. Bizi mağdur etmeyeceklerine eminiz. Ayrıca afet sonrası başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere yetkililerin bizimle ilgilenmesi bizleri çok memnun etmiştir" dedi.

Çiriştepe Köyü Muhtarı Yaşar Can ise "Kışın kahvehanede üretici arkadaşlarımıza sürekli sigortanızı yaptırın dedim. Sigorta afişlerini her yere astılar. Sigorta yaptıranlar şimdi memnun ancak yaptırmayanlar gerçekten çok perişan durumdalar. Ayrıca Tarsim'in bu ÇKS şartını gözden geçirmesi lazım. Ben üzüm üreticisi isem bunu beyan edip sigorta yaptırıp ürünümü güvence altına almalıyım. Mesela benim 30 dönüm ÇKS'li yerim var. Geri kalan 90 dönüm ÇKS'siz pek çok sebepten tapu işini halledemedim. Ama ben bağcıyım, başka işim yok. Tarsim'in beni mağdur etmemesi lazım. Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır" diyerek görüşlerini dile getirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş ziyaret esnasında çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki, buraya hasat zamanı üzüm yemeye gelelim. Ancak kaderde bu da varmış. Bildiğiniz gibi son yıllarda çalışma arkadaşlarım burada Tarım Sigortasının önemini ve yerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağını defalarca başta muhtarlarımız olmak üzere üreticilere anlattılar. Ziyaretler esnasında sigortasız bağları gördükçe içimiz kahroldu. Ancak sigorta yaptıran çiftçilerimiz tesellimiz oldu. Birkaç gün içerisinde Tarsim eksperleri zararlarınızı tespit edecek olup, gerçek zararınızı belirleyeceklerdir. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın Tarsim ehil ellerde işini gayet güzel yapmaktadır"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem