Üniversite öğrencisine 2 bin lira burs!

Sanayi Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bine girenlerden matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini tercih edenlere aylık 2 bin lira burs vereceklerini söyledi Devlet, üniversite sınavında ilk 10 bine giren öğrencilerden matematik, fizik

Üniversite öğrencisine 2 bin lira burs!

Sanayi Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bine girenlerden matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini tercih edenlere aylık 2 bin lira burs vereceklerini söyledi Devlet, üniversite sınavında ilk 10 bine giren öğrencilerden matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimleri tercih edenlere burs verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bine giren öğrencilerden temel bilimleri tercih edenlere aylık 2 bin lira, 5 bin ile 10 bin arasındaki öğrencilerden temel bilimleri tercih edenlere ise aylık bin lira burs verileceğini açıkladı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Işık, ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilere de ayda 750 lira burs vereceklerini kaydetti.

Bakan Işık "Öğrencimiz elektronik mühendisliğinde okusun ama aynı zamanda matematik, biyoloji, fizik veya kimya okusun" dedi. Bakan Işık, öğrencilerin bu haklardann 2014-2015 eğitim öğretim yararlanacağını kaydetti.

HIRSIZ EVDEYSE NE YAPACAKSINIZ?

Bakan Işık, yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili olarak TÜBİTAK içerisinde iki aşamalı bir soruşturma yürüttüklerini söyledi.

Kriptolu telefonlarda dışarıdan sisteme girmenin, içeriden yardım alınmadan mümkün olmadığını belirten Işık, "Fakat hırsız evdeyse ne yapacaksınız? Kriptolu telefonların dinlendiği net. Bizim ortaya çıkarmaya çalıştığımız bunu kim dinlemiş, nasıl dinlemiş" dedi.Kriptolu telefonlara ilişkin tüm sistemi gözden geçirmek zorunda olduklarını belirten Işık, "Bütün kriptolu telefonla ilgili her şeyi çöpe atacağız, sıfırdan yepyeni bir şey üreteceğiz noktasında değiliz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem