UMEM Beceri "10 Projesi’

-Nitelikli eleman yetiştirilecek kurslara katılanlara günlük 20 lira ödenecek.-Elemanları istihdam edecek firmaların sigorta primleri 42 aya kadar İŞKUR tarafından sağlanacak.İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden birinin de ''mesleksizlik''

UMEM Beceri "10 Projesi’

-Nitelikli eleman yetiştirilecek kurslara katılanlara günlük 20 lira ödenecek.

-Elemanları istihdam edecek firmaların sigorta primleri 42 aya kadar İŞKUR tarafından sağlanacak.

İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden birinin de ''mesleksizlik'' olduğu Türkiye’de, vasıfsız işgücü fazlalığının nitelikli elemanlara dönüştürülüp, firmaların beklentilerine cevap verebilmek amacıyla çalışmalar ve teşvikler yapılıyor.

Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatılan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” ne sanayi sektöründen sonra tarım ve hizmet te dahil edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında 81 ilde uygulanan projenin tarım ve hizmet sektörlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesiyle, firmaların işgücü talebine göre kurslarda açılmaya başlandı.

1 Nisan 2012 tarihinden itibaren uygulamaya konulan kurslara katılanlara eğitimleri süresince günlük 20 TL ödeme yapıyor. Ayrıca kurs süresince “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” ile “Genel Sağlık Sigortası” da yapılıyor.

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların, 18-29 yaş arasındaki erkekler ile yaşlarına bakılmaksızın kadınlar için 42 ay, 30 yaş üzerindeki erkekler için ise 30 ay süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem