Türkiye şehitleri için ayakta

Tüm yurtta terör saldırıları lanetlenirken, şehitlere rahmet okundu.BALIKESİRBalıkesir'de binlerce vatandaş, teröre tepki için yürüyüş yaptı.Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, tüm yurtt

Türkiye şehitleri için ayakta

Tüm yurtta terör saldırıları lanetlenirken, şehitlere rahmet okundu.

BALIKESİR

Balıkesir'de binlerce vatandaş, teröre tepki için yürüyüş yaptı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, tüm yurtta büyük tepkiye neden oldu. Balıkesir'de de akşam saatlerinde toplanan binlerce vatandaş, teröre tepki için yürüyüş yaptı. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenirken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi alarak trafiği durdurdu. Şehirde defalarca tur atan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Vatan sana canım feda" sloganları attı. Terör örgütü PKK'ya da lanet yağdıran vatandaşlar, sık sık şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Teröre lanet yürüyüşüne Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, son olarak Atatürk Anıtı'nda toplandı. Burada da saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okuyan Balıkesirliler olaysız şekilde dağıldı.

...

KONYA

Türkiye Gençlik Birliği Konya İl Örgütü tarafından organize edilen yürüyüşe, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile Ülkü Ocakları üyeleri katıldı. Zafer Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen grup, çeşitli sloganlar atarak Kazım Karabekir Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Kalabalık arasında karşıt görüşlü grupların da bir arada olduğu ve hep birlikte terörü protesto ettikleri görüldü. Bazı ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı yürüyüşe güzergah üzerinde bulunan apartmandaki vatandaşlar alkış tutarak ve Türk bayrakları sallayarak destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş esnasında yürüyüş güzergahındaki cadde bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Anıt Alanı'na kadar yürüyen grup, burada bir süre slogan atarak terörü ve terör destekçilerini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği Konya İl Temsilcisi Serdar Sağlam, "Geçtiğimiz dönemde de bu tarz şeyler yaşandı. Bazı unsurlar ordumuzun yalnız ve çaresiz olduğunu hissettirmek istiyorlar. Bunun karşısında nasıl Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla zindanlara atılan komutanlarımızı oradan çıkana kadar ve daha sonrasında da nasıl yanlarında olduysak, cephede vatan bütünlüğü için mücadele eden Mehmetçiğimizin de sonuna kadar yanında olacağız. Bu milleti, ülkeyi bölmeye çalışanlar önlerinde sürekli bu milletin evlatlarını görmeye devam edeceklerdir. Bunun adı ister PKK olsun, ister ABD olsun hiç fark etmez. Bizi her zaman karşılarında görmeye devam edecekler" dedi.

Basın açıklamasının ardından grupta bulunan ve asker eşi olduğunu söyleyen bir kadın, terör saldırılarına rağmen vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermediğini ifade ederek tepki gösterdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

...

ESKİŞEHİR

Yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" , "Vatan sana canım feda" , "Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz" sloganları atıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünden geçen grup üyeleri burada "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlarına devam etti. Hava Şehitliği'nde son bulan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Şehitlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin ruhuna dualar gönderen gençlik birliği üyeleri basın açıklaması yaptı. Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Onur Erkol, dün yaşanan terör olaylarının yürekleri yangın yerine çevirdiğini söyledi. Uykusuz bir gece geçirildiğini anlatan Erkol, "Yüreği Mehmetçikle beraber atan milletimiz, acı ve öfkeyle doldu. Sabrını ve umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkımız artık isyan noktasındadır. Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir" dedi.

"PKK'DAN KORKMUYORUZ"

Yaşanan terör olaylarının ardından Mehmetçiğin ve milletin kararının bir olduğunu açıklayan Erkol, "Türkiye'ye huzurun gelmesi için terör bitirilmelidir. Terörü bitirecek olan çözüm, Mehmetçiğin amansız mücadelesi ve halkımızın birlik ve kardeşliğini tesis etmektir. Güneydoğu'da halk, PKK'nın eylemlerine karşı çıkmaktadır. Türküyle ve Kürdüyle milletimiz, birliğin ve kardeşliğin bir zorunluluk olduğunu daha iyi kavrıyor. İhanet büyük olabilir ama kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye'yi bölmeye kalkışanlar değil, birleştirenler kazanacaktır. PKK'dan korkmuyoruz çünkü hepimiz Mehmediz. Hepimiz Mehmetçik mevzisindeyiz" şeklinde konuştu.

....

KÜTAHYA

Hakkari'de meydana gelen saldırıda şehit olan askerler için Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tavşanlı'da yaklaşık 4 bin kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Türk bayrağı sarılı temsili tabut ile tekbirler eşliğinde yürüyüşe geçen grup, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. İlçede esnaf da kepenk kapatarak yürüyüşe katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra okunan sela ile kalabalık 16 şehit için gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı vatandaşların askeri bere taktığı görülürken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türkiye Türk'tür Türk kalacak", "Ordu doğuya ya biz oraya", "Tavşanlı şehidine sahip çık" sloganları attılar.

...

BOLU

Bolu'da yaklaşık 500 kişilik grup, Dağlıca'da 16 askerimizin şehit edilmesini protesto etti. Yürüyüşe çok sayıda Kürt vatandaşı da katılarak terörü lanetledi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün akşam terör örgütü PKK'nın hain saldırısında 16 askerin şehit düştüğü haberi kentte büyük şok yaşattı. Akşam saatlerinde BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan önderliğinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Kent Meydanı'ndan Belediye Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ve başlarında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartlarıyla yürüyen gruba İzzet Baysal Caddesi'ndeki vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Kürt vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Vatan sana canım feda", "Dişe diş kana kan, intikam" sloganları atıldı.

...

BURSA

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı saldırının ardından sokağa dökülen İnegöllüler, teröre lanet yağdırdı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı saldırının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl halkı da sokağa döküldü. Yürüyüş düzenleyen İnegöl halkı, PKK'ya lanet yağdırdı. İnegöl Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında her adımda sayısı gitgide artan kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atarken, araç sürücüleri de klakson çalarak gruba destek verdi. Atatürk Anıtı önünde okunan İstiklal Marşı'nın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

....

AYDIN

Aydınlılar, uzun süredir gelen şehit haberlerinin üzerine dün Dağlıca'da yapılan hain saldırının eklenmesiyle sokaklara döküldü.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirilirken kalabalık Atatürk Meydanı'nda toplandı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından vatandaşlar "Kahrolsun PKK, Türk-Kürt kardeştir, Amerika ve PKK kalleştir, Şehitler ölmez vatan bölünmez gibi sloganlar atıldı. Yürüyüşün gerçekleştirilmesine önayak olan Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş konuşmasında "Zaferimizin 93. yılında bu zafer gününde dün Dağlıca'da gölge düşürüldü. Dün akşam saatlerinde üzücü haberler edindik. PKK'nın alçakça yaptığı pusular sonrasında Mehmetçiklerimiz şehit verdik. Bu terör örgütlerinin üzerine gidilmelidir. Biz bağımsızlığımız için ser vermeye hazırız. Ulu önder Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimizden bize miras bu topraklarda kimse kötü emellerini gerçekleştiremeyecektir. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Yürüyüşte Tabip Odası Başkanı Metin Aydın ve 68'liler Birliği Vakfı üyeleri de yer aldı.

...

GİRESUN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıyı kınamak ve terörü protesto etmek için Giresunlu vatandaşlar sokağa döküldü. Giresun'da 20 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yaklaşık 5 kilometre yürüyen kalabalık, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türk Diyene , Her Türk Asker Doğar, Kahrolsun PKK" sloganları attı. Yürüyüşün ardından Ata Park'taki Atatürk heykelinin önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu pankartı ateş veren grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

...

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da binlerce kişi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen saldırıyı Türk bayrakları ile yürüyerek kınadı.

Tuğlalı Park'ta bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz, Vatan Sana Canım Feda" sloganları atarak Şehitler Abidesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlara yaklaşık 200 motorcu konvoy oluşturarak destek verdi. Şehitler Abidesi önüne gelen vatandaşlar, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe geçen vatandaşlar, Süleymanpaşa Askerlik Şubesi önüne geldi. Burada 10. Yıl Marşı'nı okuyan vatandaşlar, askerleri selamladıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

...

İZMİR

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu 16 askerin şehit olmasının ardından İzmir'de teröre lanet yürüyüşü yapıldı. Saat 18.30 sıralarında Alsancak Kıbrısşehitleri Caddesi'nde İzmir Barosu, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Emekli Subay Derneği (TESUD) ve demokratik kitle örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar, İzmir Tabipler Odası ve birçok sivil toplum kuruluşu toplandı. Yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Kalabalık, "Kahrolsun PKK', "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı. Kordon üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra grup adına konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, "Bugün canımız acıyor, yüreğimiz kanıyor. Hepimizi kahreden şehit haberleri ile yine yeni bir güne başladık. Hakkari Dağlıca'da askeri konvoya karşı girişilen mayınlı haince saldırıda halen sayısını bilemediğimiz askerlerimizin şehit düştüğü ve birçok askerimizin yaralandığı gelen haberler arasında. Dağlıca başta olmak üzere yurdun her köşesindeki hain saldırıyı lanetliyor, terörü yenecek olan gücün 77 milyonun adalet paydasında kucaklaşması olduğunu bir kez daha yineliyoruz. Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koyacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Bilinmelidir ki kimsenin yurdumuzu kan gölüne çevirmeye hakkı yok. Kimsenin vatanın bölünmez bütünlüğüne, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza saldırmaya hakkı yok. 77 milyonun huzurunu bozmaya hakkı yok. İzmir Barosu olarak terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, vatanın bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğumuzu, barış, eşitlik, hak, özgürlük ve milli birlik mücadelesinde, emperyalizme karşı milletimizin ve ordumuzun yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

...

MUĞLA

Turizm cenneti Bodrum'da eğlence mekanları, 16 askerin şehit olması nedeniyle 3 gün boyunca programlarını iptal etti. Dükkanlarına bayrak asan mekan sahipleri terörü lanetledi. Günübirlik tur teknelerinin de 3 gün boyunca denize açılmayacağı öğrenildi. Şehir içi minibüsleri ise kontaklarını kapatarak eylem yaptı. Bodrum'un en ünlü mekanları olan Pasha Clup, Moss Clup ve Posh Clup kapılarını yerli ve yabancı turistlere kapatarak kulüp önlerine pankartlar açtı. Akşam saatlerinde yüzlerce vatandaş meydana inerek terörü lanetledi. Minibüsler ise meydana gelerek eylem yapan vatandaşları aldı. Yaklaşık 20'ye yakın minibüse binen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile şehir turu attı. Askeri kampın önünde duran vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra yeniden minibüslere binen vatandaşlar, şehir turu atmaya devam etti.

BODRUM'DA EĞLENCE DURDU

Gümbet Barlar Sokağı başta olmak üzere birçok bölgede eğlence hayatı durdu. 3 gün boyunca yas ilan edilen Bodrum'da günübirlik tur tekneleri ise yerli ve yabancı turistleri tura çıkarmadı. Şehir içi minibüsler akşam saatlerinde kontak kapatarak hain saldırıyı kınadı. Restoranlar da canlı müzik organizasyonlarını iptal etti.

Pasha Club'ün sahibi Zeynel Kılıç, terörü kınadıklarını ifade ederek, "Eğlence mekanlarımızı kapatıyoruz. Hain saldırıyı kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Moss Clup İşletme Müdürü Semih Dönmez ise, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek PKK terör örgütünü kınadıklarını ve eğlence mekanlarının kapılarını kapattıklarını söyledi.

Bu arada öğlen saatlerinde asker kıyafeti ile tek başına terörü kınayan bir vatandaşa destek veren halk bir anda çığ gibi büyüdü. Tek başına sessizce başlayan eylem, akşam saatlerinde yüzlerce vatandaşın katılması ile devam etti.

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

Türkiye şehitleri için ayakta

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem