Tgb’liler Terörü lanetledi

Kadıköy'de bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup, Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırısını protesto etti. TGB'nin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi, Kadıköy Boğa Heykeli önünde başladı. Eyleme TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile K

Tgb’liler Terörü lanetledi

Kadıköy'de bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup, Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırısını protesto etti.

TGB'nin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi, Kadıköy Boğa Heykeli önünde başladı. Eyleme TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başta olmak üzere yaklaşık yaklaşık 600 kişi katıldı. Protesto yürüyüşü öncesinde bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Terörü ve şiddeti hiçbir şekilde acımızdan reddetmek zorundayız. Terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi hayata geçirmek için sokaklardayız. Terörü ve şiddeti kınıyoruz. Bu hain saldırıların son bulması dileğiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz binlerce yıllık bir kültürden bir devlet geleneğinden gelen bir ülkeyiz. Geçmişte de bu tür sıkıntıları yaşadık. Bunların hepsini aştık, bundan sonraki süreçte de hepsini aşacağız. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Nuhoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından TGB Başkanı Cağdaş Cengiz, yürüyüşün startını verdi. Ardından göstericiler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Üzerlerinde "Hepimiz Mehmetçiğiz" yazılı dövizler taşıyan kalabalık sloganlar eşliğinde geldikleri 1. Ordu Selimiye Kışlası önünde durdu. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyan göstericiler adına TGB Başkanı Çağdaş Cengiz Türk Bayrağını askerlere teslim etmek istedi. Ancak mesai saatleri dışında olması dolayısıyla bayrağı teslim almaya gelen olmayınca Cengiz, bayrağı kargoyla 1. Ordu Komutanlığı'na gönderme kararı aldı.

Öte yandan yürüyüş sırasında grup arasında bulunan bir kişi ile bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polis tartışmaya neden olan şahsı olay yerinden uzaklaştırarak gerginliğin büyümesinin önüne geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem