Türkiye Leopard 2'de tam üye!

Türkiye Leopard 2 tankları hakkındaki geliştirme, değişiklik ve yeniliklerden sorumlu olan Konfigürasyon Kontrol Yönetimi'ne tam üye oldu.Genelkurmay Başkanlığı ve Alman Savunma Bakanlığı arasında yapılan mühimmat dâhil Leopard 2 Ana Muharebe Tankı Silah

Türkiye Leopard 2'de tam üye!

Türkiye Leopard 2 tankları hakkındaki geliştirme, değişiklik ve yeniliklerden sorumlu olan Konfigürasyon Kontrol Yönetimi'ne tam üye oldu.

Genelkurmay Başkanlığı ve Alman Savunma Bakanlığı arasında yapılan mühimmat dâhil Leopard 2 Ana Muharebe Tankı Silah Sisteminin Müşterek Konfigürasyon Kontrol Yönetimi (JCCM) Konulu Mutabakat Muhtırası Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu'nca onaylanan Milletlerarası Andlaşma'ya göre Konfigürasyon Kontrol Yönetimi, Leopard 2 Ana Muharebe Tankı silah sistemleri için yapılacak değişiklik, ayarlama, düzenleme, yenilik gibi konfigürasyonların temelini ortak belirleyecek. Bu şekilde parçalar ve takımların değiştirilebilirliği, bakım kolaylığı ve işletilebilirliğini kolaylaştırıp sağlamak için rasyonalleştirme ve standardizasyonda mümkün olduğu kadarıyla en üst düzeye çıkılacak.

ABD sadece Tank Ana Silah Sistemi arayüz kontrol dökümanlarını etkileyecek değişiklikler söz konusu olduğunda konfigürasyon çalışması yönetimine katılacak. İsveç mühimmat konusunda konfigürasyon yönetimine dahil edilmedi.

Konfigürasyon Yönetimi Almanya ile karşılıklı olarak anlaşma imzalamış bulunan Türkiye dahil çeşitli ülkelerin temsilcilerince oluşturulan "Hizmet Kullanımı" veya "Teknoloji" çalışma grupları biçiminde görev yapıyor.

Çalışma grupları kendileri için geçerli iç yönetmelikler temelinde "Kullanım haklarıyla ilgili hükümlerin açıklanması" dahil çeşitli konularda çalışıyor.

Türkiye konfigürasyon içindeki "Teknoloji" ve "Hizmet Kullanımı" çalışma gruplarının toplantısına "tam üye" olarak katılacak. Mutabakat Muhtırası'nda Türkiye'nin çalışmasına 2006'daki Hizmet Kullanımı Çalışma Grubu ile başlayarak geriye dönük olarak katılacağı da belirtildi.

Mutabakat Muhtırası'nda, metnin tarafların ulusal yasalarıyla ve onlara uygulanan uluslararası antlaşmalarla, özellikle Almanya için bağlayıcı olan ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, Danimarka, Norveç, Avusturya ve Finlandiya yasalarıyla ve bu yasalara uygulanan uluslararası antlaşmalarla uyuşmazlık göstermeyeceğini hükme bağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem