Türkiye gücünü gösterdi

AB'nin Fransız kökenli temsilcisi Jean Maurice Ripert, Türkiye’ye aktaracakları hibenin azaltılabileceği uyarısında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Ripert’e, “Bizim çevre yatırımlarımız sözünü ettiğiniz hibenin ancak yüzde 5’ine

Türkiye gücünü gösterdi

AB'nin Fransız kökenli temsilcisi Jean Maurice Ripert, Türkiye’ye aktaracakları hibenin azaltılabileceği uyarısında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Ripert’e, “Bizim çevre yatırımlarımız sözünü ettiğiniz hibenin ancak yüzde 5’ine karşılık geliyor. Türkiye için önemli bir rakam değil” karşılığını verdi. Çevreye yatırım yaptıklarını hatırlatan Bayraktar, “Bizim nehirlerimizden Fransa’da olduğu gibi çamur akmıyor” dedi.

‘GÖZDEN GEÇİRİRİZ’ GERİLİMİ

Bayraktar, AB Delegasyonu Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Jean Maurice Ripert ile Çevre Müsteşarı Hanier Menendez’i makamında kabul etti. Görüşmede Ripert AB’nin çevre alanında tahsis edilen hibelerinin yönetimi amacıyla oluşturulan IPA’dan verilen ödeneğin gözden geçirileceğini söyledi. Ripert ayrıca, gelecekteki işlerin buna göre yapılmasını planladıklarını belirtti. Ripert’in sözleri ortamı gerdi. Bunun üzerine Bayraktar, AB hibelerinin Türkiye’nin çevreye yaptığı yatırımların sadece binde 5’ine karşılık geldiğini, bu hibenin Türkiye açısından bir öneminin olmadığını söyledi. Türkiye’nin çevre için 2023’e kadar 60 milyar euro tutarında yatırım gerçekleştireceğini anlatan Bayraktar, “Sadece AB müktesebatı için değil, gelecek nesillerimize daha iyi bir ülke bırakmak için çevreyi önemsiyoruz” dedi.

MÜZAKERELER YAVAŞ İLERLİYOR

Türkiye’nin Avrupa’dan 100 kat daha duyarlı davrandığını vurgulayan Bayraktar, “Türkiye’nin Fransa’da olduğu gibi, çamur akan nehirleri yok. Nehirleri, denizleri, temiz. AB müktesebatına uygun olarak sanayileşmeye çalışıyoruz ve çevreyi korumak için büyük paralar harcıyoruz” dedi. Bayraktar, Türkiye’nin AB’ye uyum müzakereleri konusunda üzerine düşen herşeyi yerine getirdiğini ancak AB’den kaynaklanan nedenlerle müzakerelerin son derece yavaş ilerlediğini de dile getirdi. IPA 2007-2013 yıllarını kapsayan 6 yıllık bir plan dahilinde Türkiye’ye sadece 617 milyon euro kaynak ayırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem