Türkiye bu Trabzonlu gençleri konuşuyor

Haber61- Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanlığı Gençlik kolları tarafından işgal edildi. Trabzon Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez böyle bir siyasi tavır ile karşı karşıya geldi. Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü, Parti il binası

Türkiye bu Trabzonlu gençleri konuşuyor

Haber61- Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanlığı Gençlik kolları tarafından işgal edildi. Trabzon Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez böyle bir siyasi tavır ile karşı karşıya geldi. Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü, Parti il binasına girerek işgali sürdüren CHP gençliği ile röportaj yaptı.

Muhabirimiz Üçüncü; Genel Merkezden sizi arayarak bu eylem ile ilgili bir şey diyen oldu mu? Gençlik kolları olarak ne yapacaksınız?

Gençlik İl Örgütü Başkanı Erdi Çakır, “ Bu saate kadar kimse aramadı bizi. CHP gençlik kollarından ben bugün istifa ettim. İlçe başkanlarım yöneticiler ve yönetim hepsi görevlerinden istifa ettiler partilerinden değil. Burada tek amacımız bu kapıdan içeriye alınmaması ve bu kapıdan içeriye girecek tek şeyin demokrasi olmasını istiyorum.

Muhabirimiz Üçüncü; Volkan Canlioğlu sizi aradı mı? Siz bundan sonra ne yapacaksınız?

Çakır, “ Volkan Canalioğlu bizi aramadı arayanlarında telefonuna çıkmadı  Dün geceden beri arkadaşlarımızın bu partiden tek bir isteği var. Bu kadar aday adayı var. Mükemmel bir katılım var ve heyecan süper bu partide. Bu heyecanın devam etmesini istiyoruz. Kendi adımıza hiçbir isteğimiz yok. Bizim tek isteğimiz birileri 49, 50 aday çıkarırken birileri aday adaylarını el üstünde tutarken Bizimde 18 artık demeyeceğim 17 aday adayının ellerinden tutarak köy köy gezere seçim çalışması yapmak istiyoruz.

Muhabirimiz Üçüncü; bir diğer Demokrasi direnişçisi Çağdaş Tüylü’ye Bu eylemi ne kadar devam ettireceksiniz? Tüm Türkiye bu olayı konuşuyor genel Başkana buradan ne söylemek istersin?

Direnişçi Tüylü, Bu eylemden sonuç çıkana devam edeceğiz. Buradan ya sonuç çıkacak ya da açlık grevi eylemine gideceğiz. Bu sonuç burada değişecek yada biz yolumuzda dönmeyeceğiz.  Buradan Genel başkana sesleniyorum ya bize demokrasiyi geri verecek yada bizden bir daha il binasnı geri alamayacak.

Muhabirimiz Üçüncü; Demokrasi direnişçileri arasında bulunan eski Akçaabat CHP ilçe başkanına Cengiz Bölükbaşı, kaç kişisiniz ve neyi amaçlıyorsunuz?

Direnişçi Bölükbaşı, Henüz dünyaya demokrasi gelmemişken Türkiye’ye demokrasi getirmiş bir partidir. Genel Merkezin alacak olduğu tavrı umutla bekliyoruz. Burada yapmış olduğumuz eylem haklıdır. Parti işgali Trabzon tarihi ve Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. 18 ilçenin gençlik kolları kenetlendi ve bir aradadır firemizde yoktur. Biz burada 80 kişiyiz. Bizim amacımız CHP’nin bizde kazanmadık. Bunu bilen genel başkanımız ve parti teşkilatımız buna göre karar vermelidir. Şuan Ankara da parti MYKsı devam etmektedir bizde onu bekliyoruz. Görevinden istifa ettiği için eski gençlik kolları il başkanı diyorum kendisine 80 ilin il başkanı kendisini arayarak destek verdi gerekirse gerekirse bu eylem devam ettiği taktirde açlık grevine gideceğiz. 80 ilin il başkanı Trabzon’a böyle durum karşısında gelecek

Muhabirimiz Üçüncü; Bir diğer direnişçi Nazlı Ceren Saraç, Eve dönecek misiniz bu akşam?

Direnişçi Saraç,  Biz halklarımızı savunuyoruz ve ön seçim istiyoruz bununda karşısında duracağız gençlik olarak. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bu tutum özgürlüğe karşı olan bir tutumdur. Sonuç alana kadar buradayım arkadaşlarımda burada kimse eve gitmeyecek direnmeye devam edeceğiz.

sukru-ucuncu-(1)-002.jpg

sukru-ucuncu-(2)-003.jpg

sukru-ucuncu-(3)-002.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem