Türk kelimesi Anayasadan çıkarılacak mı?

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde çeşitli iftiralar atıldığını belirterek, "Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimes

Türk kelimesi Anayasadan çıkarılacak mı?

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde çeşitli iftiralar atıldığını belirterek, "Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca geçiyor.
 
Bunu MHP de CHP de BDP de biliyor. Ama genel başkanlar utanmadan meydan meydan gezip ’Türk kelimesini, Türk milleti kelimesini çıkarmak istiyorlar’ diyorlar" dedi
 
AK Parti Denizli İl Başkanlığı mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısına  katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde çeşitli korkular  pompalanarak hükümete karşı iftira atıldığını dile getirdi.
         
Şehit cenazelerini siyasileştiren ve istismar edenlerin ’Şehitler boşuna  mı can verdi, gazilerimiz elini, ayağını, terörle mücadelede boşuna mı kaybetti,  şehitlere bunun hesabını nasıl vereceksiniz’ gibi açıklamalar yapıldığını anlatan  Bozdağ, şöyle konuştu:
         
"Bizim Mehmedimiz terörle mücadelede ne diye şehit oldu? Terör bitmesin,  kan durmasın diye şehit oldu diyebilir miyiz? Kardeşlik, birlik, dirlik olmasın  diye şehit oldu diyebilir miyiz? Benim eşim, annem, babam, yavrularım ağladı  başkalarınınki de ağlasın diye şehit oldu diyebilir miyiz? Ne diye şehit oldu.  ’En son şehit ben olayım benden gayrı başka Mehmet terörle mücadelede şehit  olmasın, en son ağlayan benim anam, eşim, babam, yavrularım olsun, en son elini  kaybeden ben olayım başkaları kaybetmesin’ diye gazilerimiz gazi, şehitlerimiz  şehit oldu. Eğer biz çözüm sürecini nihayete erdirir terör örgütü mensuplarına  silah bıraktırır, Türkiye’nin gündeminden şiddet tamamen kalkarsa o zaman  şehitlerimizin başlattığı mücadeleyi uğruna canını feda ettiği mücadeleyi  başarıya ulaştırmış olacağız. Terörü, kanı, gözyaşını dindirmiş olacağız. Bu,  şehitlerimizi mana aleminde bahtiyar eder. Bizim yolumuz, onların bitmesi için  uğruna canlarını seve seve feda ettiği terör meselesini Türkiye’nin gündeminden  çıkarmak. Biz bunu yapıyoruz."
        
Türk ve Türk milleti kelimesi
         
Anayasadan Türk ve Türk milleti kelimelerinin kaldırılacağı yönünde  iftiraların da atıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:
         
"Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok.  Türkiye Cumhuriyeti isimlerini silecekmişiz gibi bir sürü iftira. Bunların hepsi  kuyruklu iftira. Silmek isteyen yok ki. Böyle bir şey olabilir mi? Geçmişte TC  kelimesini terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılamak için kullanırdı,  garip şeye bakın ki MHP’si de CHP’si de dün terör örgütlerinin jargonunu bugün  kendi jargonu yaptılar. Biz Türkiye Cumhuriyetimizi başımızın üstünde taşıyoruz,  taşımaya da devam edeceğiz.
       
Peki bunları nereden çıkarıyorlar. Millet bu konuda hassas ya. ’Bunu  söyleyelim inanırlar, AK Partililer de öyle bir şey yok diye salon salon, meydan  meydan dolansınlar. İftiranın yayılma kabiliyeti daha yüksek. Bizim Anayasa  Uzlaşma Komisyonu’nda 3 arkadaşımız var. Bu komisyon dışında partide bir Anayasa  Komisyonu var, ben de bu komisyonun üyesiyim. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na  verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca  geçiyor. Bunu MHP de CHP de BDP de biliyor. Ama genel başkanlar utanmadan meydan  meydan gezip ’Türk kelimesini, Türk milleti kelimesini çıkarmak istiyorlar  çıkartmayız’ diyorlar. Hep iftira. Bizim yaptığımız şey, Türkiye Cumhuriyeti’nin,  Türk milletinin her alanda itibarını yükseltmek olmuştur. Bugün Türkiye’nin  itibarı her alanda en üst seviyeye çıkmıştır."
        
Başkanlık sistemi
         
Çözüm sürecindeki bir başka iftiranın ise İmralı’yla "Başkanlığı verin,  çözümü alın" şeklinde pazarlık yapıldığı yönünde olduğunu belirten Bozdağ,  "Başkanlık konusu veya başka konuda hiç bir pazarlık bugüne kadar olmamıştır,  bundan sonra da olmaz ve olmayacaktır. Bizim yaptığımız şey bu ülkeyi terör  derdinden ve belasından kurtarmaktır" dedi.
       
"Başkanlık gelirse eyalet olacak" gibi söylemleri de eleştiren Bozdağ,  "Bizim başkanlık sisteminde eyalet yoktur, üniter yapı vardır. Onların  dediklerinin hiçbiri yoktur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na önerimizi verdik ama  sanki bunlar varmış gibi utanmadan konuşuyorlar. Koca koca insanlar. Bilmeyen  hani konuşabilir ama bunu bilen genel başkanlar, parti sözcüleri konuşuyor. Ben  onları bu yalanlarından, iftiralarından dolayı önce Allah’a sonra Denizlili  kardeşlerime havale ediyorum" diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm  sürecinin 4 ay önce başladığını anımsatarak "Bir ailemizin ocağına ateş düşmedi,  kötü mü oldu? Silahlar patlasa mı daha iyi olurdu?" dedi.
         
AK Parti Denizli İl Başkanlığı mayıs ayı danışma meclisi toplantısına  katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, terör meselesinin 30 yıldır  konuşulduğunu, bu soruna trilyonlarca dolar harcandığını anlattı.
         
"Bu meseleyi çözmek kolay, konuşmak zor" diyen Bozdağ, terör sorununu  çözüme kavuşturmak için adım atmanın büyük bir cesaret gerektirdiğine dikkati  çekti.
         ,
Bozdağ, şöyle konuştu:
         
"Türkiye 30 yıldır bu meseleyi yaşıyor. Konuşabilsek emin olun bu  meseleyi çok kolay çözeriz. Böyle bir meseleyi çözüm yoluna koymak cesaret, büyük  bir risk almak ister. Büyük bir risk alma kabiliyeti büyük bir yiğitlik ister. Bu  yiğitlik, risk alma kabiliyeti de sayın Recep Tayyip Erdoğan’da var. Eğer bu  meseleyi sayın başbakanımızın siyasette ve ülke yönetiminde olduğu sürece kalıcı  bir çözüme kavuşturamazsak, ikinci bir Tayyip Erdoğan gelene kadar bu meseleyle  boğuşmaya, kan akmaya, göz yaşı akmaya şiddet varlığını sürdürmeye devam eder.
         
Çözüm süreci başarısız olursa, muhalefet partileri niye endişe  ediyorsunuz. Taşın altına gövdesini koyan sayın Erdoğan ve arkadaşları, bu süreç  başarısız olursa faturayı millet kesecek. Fatura kesilecek belli. Bırak,  başarısız olursak bedelini biz ödeyeceğiz. Biz bu millet için yoldayız. Türkiye,  Türk milleti kazansın istiyoruz. Başarılı olursak siz de destek verirseniz bu  millet size de paye biçer. Ben inanıyorum ki bu iş bitecektir. Bu iş biterse  Türkiye’yi kimse tutamaz.
         
Bahçeli, yiğitlik taslayarak bu ülkenin evlatlarına korkmayı öğretiyor.  ’PKK’dan, dış güçlerden, iç düşmanlardan korkun, falandan filandan korkun’ diyor.  Korkaklarla büyük Türkiye olmaz. Korkaklarla bölgesinde ve dünyasında güçlü ve  büyük bir Türkiye’yi kuramayız. Korkan ve kendi korkularına milleti inandırmak  isteyen, korkulara teslim olanlarla bu yolu alamayız. Cesur insanlarla yolu  alırız. Yolumuza cesaretle ve büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Korkulara  teslim olmayacağız."
        
Çözüm süreci
         
Çözüm sürecinin 4 ay önce başladığını, terörle mücadele kapsamında bir  tane Mehmetçiğin veya kamu görevlisinin şehit olmadığını dile getiren Bozdağ,  şöyle devam etti:
         
"Süreç başlayalı 4 ay oldu. Bir ailemizin ocağına ateş düşmedi, kötü mü  oldu? Silahlar patlasa mı daha iyi olurdu? Silahların susması Türk milletinin,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin aleyhine mi oldu? Akil insanlar çalışıyorlar,  kıyamet mi koptu, memleketin birliği, dirliği mi zedelendi? Olana bitene  baktığınızda Allah aşkına bunların hangisi milletimin, devletimin aleyhine. Bir  tanesinin bile aleyhine olduğunu ima yollu hiçbir sağduyulu insan söyleyemez."
        
"Türk’ün itibarı Bahçeli döneminde neydi?"
         
Türkiye’nin her alanda itibarının en üst seviyeye çıktığını, yurt dışına  gidenlerin bunu çok daha iyi görebildiğini ifade eden Bozdağ, "Türk’ün itibarı  Bahçeli’nin döneminde neydi, Tayyip Erdoğan’ın döneminde ne? Türk milletinin  itibarı o zaman neydi şimdi nedir?" dedi.
         
Eskiden yurt dışında Türkiye’nin, Türk devlet adamlarının bilinmediğini,  şu anda ise 70’den fazla ülkeyle vizelerin kaldırıldığını, Rusya dahil pek çok  ülkeyle lira üzerinden alışveriş yapılır hale gelindiğini dile getiren Bekir  Bozdağ, şunları kaydetti:
         
"Geçmişte Türkiye’nin başbakanı, cumhurbaşkanı kim? diye sorduğunuzda  bilen olmazdı. Türk deyince aklına gelen ne oluyor? dediklerinde Hakan Şükür  derlerdi, hamdolsun o da şimdi bizde. Şimdi Afrika’nın en ücra yerindeki ülkede  Tayyip Erdoğan kimdir diye sorduğunuzda gözlerinin nasıl parladığını, muhabbetle  size nasıl anlattığını göreceksiniz. Başbakanın ismini dünyada bilmeyen millet,  devlet kalmadı. Ay yıldızlı al bayrağı ezberlemedik, bilmedik devlet kalmadı.  Bayrağımızın rengini, sembollerini, devletimizin adını, devletimizi yöneten  başbakanımızın, cumhurbaşkanımızın adını dünya milletlerine ezberlettik. Türk  milletini, Türk kelimesini yüceltmek böyle olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem