Trabzon'da hava kirliğili böyle önlenecek!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava kirliliğiyle mücadele amacı ile kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Trabzon’da, özellikle kış aylarında görülen hava kirliliğinin önemli ölçüde kalorifer kazanlarının yanlış y

Trabzon'da hava kirliğili böyle önlenecek!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava kirliliğiyle mücadele amacı ile kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Trabzon’da, özellikle kış aylarında görülen hava kirliliğinin önemli ölçüde kalorifer kazanlarının yanlış yakma teknikleriyle yakılmasının yanı sıra; yakma saatlerine uyulmaması, kazan ve bacaların bakım ve temizliklerinin doğru ve zamanında yapılmamasından kaynaklandığı göz önüne alınarak katı yakıtlı kazanları kullanan kazan dairesi sorumluları için bir dizi eğitim semineri düzenlendi.

Bu kapsamda Trabzon’da tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 9 ilçe merkezinde gerçekleştirilen seminerlerde 502 kaloriferci eğitime tabi tutuldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen seminerlerde eğitimler, Doç. Dr. Cevdet Demirtaş, makine mühendisleri Hasan Yılmaz ve Ufuk Doğru tarafından verildi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile katı yakıtlı kazanların her açıdan doğru kullanılmasının temin edilmesiyle hava kirliliğinin önemli ölçüde önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu seminerlerin gerçekleştirilmesinde bizlere destek veren Makine Mühendisleri Odamızın kıymetli yöneticilerine, hocalarımıza ve özellikle eğitime katılan kazan dairesi sorumluklarımıza ‘Trabzon Temiz Hava Eylem Planı’na’ verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

seminer-(1).jpg

seminer-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem