Terör örgütünü panikletecek çağrı

 Ankara'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 3'ü asker, biri polis ve biri de kaymakam adayı olmak üzere 5 kişinin serbest bırakılmasını istedi. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Pir Sultan Abdal K

Terör örgütünü panikletecek çağrı

 

Ankara'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 3'ü asker, biri polis ve biri de kaymakam adayı olmak üzere 5 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

 

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Ankara Rixos Grand Otel'de konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda PKK tarafından kaçırılan insanların biran önce serbest bırakılması istendi. Devletin de konuya ilişkin gerekli duyarlılığı göstermesi talep edildi.

 

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, daha önce birkaç kez açıklama yaptıklarını, şimdi yine ortak bir açıklama yapacaklarını söyledi. Çağrılarına Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ethem Sancak ile eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da destek verdiklerini açıklayan Türkdoğan, kaçırılanlardan Aykut Çelik'in daha sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

 

Beş kişinin halen özgürlüğünden mahrum olduğunu vurgulayan Türkdoğan, başvurular üzerine çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Kaçırılanlardan 'esir' diye söz eden Türkdoğan, değişik seviyelerde kaçırılanların bırakılması için girişimlerin devam ettiğini ifade etti.

 

PKK'nın kaçırılanların can güvenliğinden sorumlu olduğunu dile getiren Türkdoğan, serbest bırakılmaları halinde kaçırılanları teslim alabileceklerini belirtti. İsrail örneğini veren Türkdoğan, herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini istedi.

 

 Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise ülkenin bir sorunun çözümsüzlüğüyle karşı karşıya bulunduğunu ifade etti. Rahmetli Turgut Özal ile görüştüklerinde kendisine "Zor da olsa bu sorunu çözeceğiz, korkmuyorum." dediğini aktaran Sadak, barışla uğraşmanın zor olduğunu kaydetti. Herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Sadak, bu insanların serbest bırakılması, ailelerin bu dramdan kurtulması için çalışılması gerektiğini söyledi.

 

 "Niçin hükümet, sermaye, demokrasiden yana insanlar duyarsız?" diye soran Sadak, başka bir konuyu tartışmadan bu insanların serbest bırakılması için, barışı istemeyenlere rağmen çalışılmasını istedi.

 

PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül de devletin kibir, red ve inkârcı bir bakışı bırakması gerektiğini dile getirdi. Bir tek insanın kurban edilmesine tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Bülbül, can kaybetmek istemediklerini vurguladı. Zihni Koç'un babası Veysel Koç'un derneklerinden yardım istediğini açıklayan Bülbül, devlete ve hükümete düşenin çok kimlikli, çoğulcu, katılımcı demokrasiyi gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. İsrail'in vatandaşları için Filistin ile yaptığı girişimi hatırlatan Bülbül, devletten de aynı duyarlılığı beklediklerini belirtti.

 

Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol ise dünyanın hiçbir yerinde kaçırma olaylarının yaşanmaması temennisinde bulundu. Kürt sorununun çözümünde anayasa sürecinin bir umut olacağını ifade eden Bol, çözüm arayışında kaçırılan insanların serbest bırakılmasının çok büyük bir jest ve iyi niyet gösterisi olacağını söyledi. Bol, kaçırılan vatandaşların biran önce serbest bırakılmasını ve ailelerin bu ızdıraptan kurtarılmasını istedi.

 

Örgütle bir direk temas olup olmadığına yönelik bir soruya İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Doğrudan doğruya bir temas kurma şansımız yok. Basın yoluyla çağrılarda bulunuyoruz. Heyetin hazır olduğunu ve gidip alabileceğini söylüyoruz. Yerel şubelerimiz var buralara değişik kanallarla mesajlar gidip gelebilir. Bunun riskini düşünmüyoruz. Yeter ki bu insanlar özgürlüklerine kavuşsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem