Türk: 28 Şubat darbe değildir

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 28 Şubat Soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “28 Şubat darbe değildir, hükümet devrilmemiştir, kendisi istifa etmiştir” dedi.Türk, katıldığı bir televizyon programında, 28 Şubat 1997’nin Milli Güvenlik Kur

Türk: 28 Şubat darbe değildir

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 28 Şubat Soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “28 Şubat darbe değildir, hükümet devrilmemiştir, kendisi istifa etmiştir” dedi.

Türk, katıldığı bir televizyon programında, 28 Şubat 1997’nin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının tarihi olduğunu belirtti. Darbe olması için bir hükümetin devrilmesi ve parlamentonun görev yapmaktan alıkonulması gerektiğini vurgulayan Türk, şunları söyledi:

“Örneğin 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980. Ama 28 Şubat’ta görev başında olan bir hükümetin Başkanının başkanlığında toplanan bir MGK söz konusu. Orada alınmış olan irtica ile mücadele kararları var. 28 Şubat darbe değildir, hükümet devrilmemiştir, kendisi istifa etmiştir.”

“TELAFİ ETMİYORLAR, İNTİKAM ALIYORLAR”

Türk, Türkiye’nin bir rövanşizm döneminin içine girdiğini öne sürerek, kamu yönetiminde hiçbir zaman intikam düşünceleriyle hareket etmemek gerektiğinin altını çizdi.

O dönemde yapılan haksızlıkların telafi edilmesi gerektiğini dile getiren Türk, “Eğer terfiden alıkonan olmuşsa onu düzeltmek gerekir, maddi kayba uğrayan olmuşsa onu tazmin etmek gerekir.

Telafi etmek başkadır, intikam almak başkadır. Telafi etmiyorlar, intikam alıyorlar. Her ne kadar Başbakan tersini söylese de durum maalesef böyledir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset