"Taksim'de toplanmaya izin verilmeyecek!"

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun konuşmasının satır başları:İki emniyet müdürümüz tabancayla yaralandı. İlk kez silah kullanılmış olması açısından çok önemli bu olay. Bazı mihraklar silah kullanma cüretini göstermişlerdir. Bu halkımız açısından da risk oluştur

"Taksim'de toplanmaya izin verilmeyecek!"


Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun konuşmasının satır başları:

İki emniyet müdürümüz tabancayla yaralandı. İlk kez silah kullanılmış olması açısından çok önemli bu olay. Bazı mihraklar silah kullanma cüretini göstermişlerdir. Bu halkımız açısından da risk oluşturmaktadır.

Hastanede yatarak tedavisi devam eden 4 hasta var. Sosyal medya üzerinden çok yoğun, çocuk ölümü ve kadınların yaralanmalarına ilişkin ajitasyon maksatlı haberler yayınlanmıştır. Çanakkale'de Bir trafik kazasında yaralanmış çocuğun görüntüsü dün Taksim'de yaşanmış gibi servis yapıldı. TOMA'nın bir hanımefendiyi ezdiği şeklinde bir yalan haber sosyal medyada çıktı. Bu hanımın TOMA'nın önünde duran ve Emniyet tarafından oradan alınan biri olduğunu anlattım. Bu ortamda bu tahrik amaçlı haberlere çok dikkat edilmesi lazım. Medyamızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz.

16:30 çağrısı Taksim'de huzuru bozmaya yönelik bir çağrıdır. Daha sonra hukuk içinde bu gösteriler yapılabilir ama bu ortamda stabilite sağlanana kadar bu toplantıya katılınmamasını rica ediyorum.


Emniyet birimlerimizin kullandığı tazyikli su ve ilaçlı su püskürtülüyor. Hiçbir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Bu sulara vatandaşlarımız bile alıştı, bize de sıkın diye duruyorlar TOMA'nın önüne. Onlar da biliyor kimyasal olmadığını. Bu iddialara itibar etmeyin.

GÖZALTILAR:

Bunun Çarşı grubuyla ilgisi yok. Bu işleri organize edip barikatlar kuran, bu taraftar grubu içinde pozisyon alan bazı kişiler var. Çarşı grubuyla ilişkilendirilmemelidir. Bu ferdi bir olaydır, Çarşı ile özdeşleştirmek Beşiktaş'a da yanlış, Çarşı tamamen sportif faaliyetler içindedir. Çarşıyı bu olayların içinde bir grup gibi göstermek yanlış, içlerinde bu olaylara karışanlar ferdi. Gözaltına alınanların tamamı Çarşı ile alakalı demek haksızlık olur.

Doktorlardan gözaltı işlemi var. Bunlar dikkat çekici faaliyetler, tıp mesleğinin gereğince saygı duyuyoruz ama alanlara girip, göstercilerle birlikte hareket etme şeklinde tespit edilmiş görüntüler varsa işlem yapacağız. İstanbul dışından bu olaylara katılmak üzere iştirak eden kişiler olduğunu görüyoruz. Hekimliğe saygı duyuyoruz, insanlara sağlık
hizmeti vermek çok doğru ama göstericileri koruyan, alandan toplayarak yardım eden tavırları adli makamlar değerlendirecektir. Video kayıtlarını alarak adli makamlarla paylaşıyoruz.

Bir kısım gösterciler, sırtlarını bazı mekanlara dayamaktadır. Adli makamdan yetki alırsak bu yerlere de müdahalede bulunabiliriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem