"Suçlamaları içime sindiremiyorum"

Yaşar Büyükanıt, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası verilen İlker Başbuğ’a yöneltilen ‘terörist’ suçlamasını içine sindiremediğini belirterek, “Bir Genelkurmay Başkanı’na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim su

"Suçlamaları içime sindiremiyorum"

Yaşar Büyükanıt, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası verilen İlker Başbuğ’a yöneltilen ‘terörist’ suçlamasını içine sindiremediğini belirterek, “Bir Genelkurmay Başkanı’na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra iyi halinden dolayı müebbet hapse mahkum edilmesi iç ve dış kamuoyunda tartışmalara ve tepkilere neden oldu. Başbuğ’a verilen bu ağır ceza konusunda selefi konumundaki eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tan açıklama geldi.

Büyükanıt, İlker Başbuğ'a verilen ceza için "İçime sindiremiyorum" açıklamasında bulundu.

İşte Büyükanıt'ın Fikret Bila'ya yaptığı o açıklama:

"İÇİME SİNDİREMİYORUM"

"Hepsi silah arkadaşlarım. İlker Paşa'yla yıllarca beraber çalıştık. Bırakın cezayı, suçlamaları da içime sindiremiyorum. Bir Genelkurmay Başkanı'na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır. Yıllarca birlikte görev yaptık, emrimde çalıştı. Elbette çok iyi tanıyorum. Bu suçlamaları içime sindirmem mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem