Silvan’da halkın zararı karşılanıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince yaşanan çatışmalarda ve patlamalarda ev ve işyerlerinde hasar oluşan vatandaşların zararları karşılanmaya başlandı.Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yapılan saldırılar son

Silvan’da halkın zararı karşılanıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince yaşanan çatışmalarda ve patlamalarda ev ve işyerlerinde hasar oluşan vatandaşların zararları karşılanmaya başlandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yapılan saldırılar sonucunda Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan 24 adet elektrik trafosunun zarar gördüğü anımsatılarak, "Bu sebeplerden dolayı söz konusu mahallelerin büyük bir bölümüne belirli bir süre içme suyu ve elektrik verilememişti. Güvenlik güçlerimizce huzur ortamının tekrar tesis edilmesi neticesinde, haklımızın karşı karşıya kaldığı bu sorunların bir an önce giderilmesi amacıyla gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başlandı. DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından 14 Kasım'da 6 adet, 15 Kasım'da 11 adet, 16 Kasım'da da 4 adet olmak üzere toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımının tamamlanması sağlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve DİSKİ tarafından da içme suyunun verilmesi sağlanmıştır" denildi.

Evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşların, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla zarar tespit komisyonlarının da çalışmalarına başladığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine tahsis edilen 300 bin TL ödenekten, evleri hafif hasar gören 81 vatandaşımıza 180 bin TL ödeme yapılmıştır. Bunun yanı sıra Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından, temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla, bu mahallelerde yaşayan 697 vatandaşımıza 174 bin 250 TL para yardımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem