Silivri'ye büyük operasyon!

İşçi Partisi’nin uzantısı Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) birçok ilde düzenlediği halk toplantılarının Silivri’de 5 Ağustos Pazartesi günü yapılacak Ergenekon davasının karar duruşmasını sabote etmeyi amaçladığı istihbarat raporlarına yansıdı.BARİYERLER

Silivri'ye büyük operasyon!

İşçi Partisi’nin uzantısı Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) birçok ilde düzenlediği halk toplantılarının Silivri’de 5 Ağustos Pazartesi günü yapılacak Ergenekon davasının karar duruşmasını sabote etmeyi amaçladığı istihbarat raporlarına yansıdı.

BARİYERLER SAĞLAMLAŞTIRILDI

Basında yer alan  habere göre TGB’nin, polisle çatışacak elemanları için gaz maskesi dahil pek çok hazırlık yaptığı öğrenildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde ise geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Tel örgüyle çevrili duruşma salonunun iç tarafına konulan çift bariyerler yere çiviyle çakılarak sağlamlaştırıldı.

Ümraniye’de 12 Haziran 2007’de bir gecekonduda 27 adet el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon davasında sona gelindi. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında, 5 Ağustos’ta kararın açıklanması bekleniyor.

SANIKLARLA BİRLİKTE EVE DÖNME PLANI

Karar duruşması öncesi daha önce Silivri’yi kuşatmak isteyen ve güvenlik güçleriyle çatışan İşçi Partisi ve onun gençlik yapılanması Tüm Gençlik Birliği (TGB) taraftarlarını Silivri’ye çağırıyor. Bu amaçla, “5 Ağustos’ta Perde Kapanıyor” başlıklı bir video hazırlandı. Videoda kamera karşısına geçen ünlüler ve sanık yakınları, “5 Ağustos’ta onlarla birlikte eve döneceğiz” mesajı veriyor. Aralarında Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, sanatçı Barbaros Şansal gibi isimlerin yer aldığı kişiler, 5 Ağustos’taki duruşmayı ‘Oyunun bitmesi’ olarak nitelendiriyor.

Söz konusu haberde Silivri’de başarısız olunursa eylemler için lig maçlarının kullanılacağı, taraftar gruplarının çatıştırılarak büyük sokak eylemlerinin çıkarılmak istendiği ileri sürüldü.

SANIKLAR KAÇIRILACAKTI İDDİASI

İşçi Partisi’nin öncülük ettiği ulusalcı gruplar daha önce de Silivri’de görülen davayı etkilemek için çaba sarf etmişti. 8 Nisan’daki duruşma sırasında önceden yapılan çağrılarla Türkiye’nin her tarafından otobüslerle Silivri’ye akın eden binlerce kişi, polis ve jandarmayla çatışarak duruşma salonuna ulaşmayı hedeflemişti. İddialara göre eğer duruşma salonuna ulaşılsaydı Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek başta olmak üzere sanıklar kaçırılacaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem