Şike cezası düşecekmiş!

Futbolda, şike soruşturmasının iddianamesini bekleyen Türkiye'ye, parlamentodan sürpriz bir adım geldi. Dört parti, sporda şiddetle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırdı. Teklif kabul edilirse; şike cezası önemli oranda düşecek.Türkiye, futbolda şike soruş

Şike cezası düşecekmiş!

Futbolda, şike soruşturmasının iddianamesini bekleyen Türkiye'ye, parlamentodan sürpriz bir adım geldi. Dört parti, sporda şiddetle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırdı. Teklif kabul edilirse; şike cezası önemli oranda düşecek.

Türkiye, futbolda şike soruşturmasının iddianamesini beklerken, parlamentodan süpriz bir adım geldi. Dört parti, sporda şiddetle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırladı. Teklif; spor müsabakalarında şike yaptığı belirlenen yöneticilere verilen cezayı önemli oranda düşürüyor.

Teklif kabul edilirse, yürürlükte olan sporda şiddet yasası'nda birçok değişiklik yapılacak, şikeye verilen cezalar indirilecek. 5 yıl olan ceza alt limiti, yeni düzenlemeyle bir yıla, 12 yıl olan üst limit ise üç yıla inecek.

Teklif yasalaşırsa, devam eden şike soruşturması çerçevesinde tutuklananlar da yeni yasanın getireceği lehte düzenlemelerden yararlanabilecek. Ceza alt ve üst limiti düştüğü için tutuklular, hüküm giyse bile cezaevinde kaldıkları süre gözönünde bulundurularak serbest bırakılabilecek.

Teklifte yer alan bir başka düzenleme spor kulüpleri başkanlarıyla ilgili... Eğer, bir spor kulübü başkan ve yöneticisi şike soruşturmasında yargılanır ya da kovuşturmaya uğrarsa, mahkeme kararıyla görevden alınabilecek. Ayrıca kanun kapsamına giren suçlara ağır ceza mahkemeleri değil, Sulh ve Asliye Mahkemesi bakacak..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem