Şentop da "idam" dedi

AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Bursa’da katıldığı ’Türkiye’de Anayasalar ve Siyaset’ konferansında, Özgecan Aslan ve ona benzer kurbanların katillerinin idam edilmesi gerektiğini söyledi.Bursa’da

Şentop da "idam" dedi

AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Bursa’da katıldığı ’Türkiye’de Anayasalar ve Siyaset’ konferansında, Özgecan Aslan ve ona benzer kurbanların katillerinin idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa’da düzenlenen ’Türkiye’de Anayasalar ve Siyaset’ isimli konferansa katılan AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, anayasanın değişmesi hususunda açıklamalarda bulundu. Şentop, "Anayasa’da devletin ülkesi ve devletin milletinden bahsedilir. Devletin sahibi olduğu bir ülke ve devletin sahip olduğu bir millet var. Devlet, millete bu anlayışla baktığı için şu ana kadar milletin her şeyini tazmin etmeye kalkmıştır. Başörtüsü yasağından kılık kıyafetine, yediğine, içtiğine, her konuda müdahale etmiştir. Bu devletin şu ana kadar anayasa zihniyetini gösteriyor. Biz temel olarak bu zihniyeti değiştirmek istiyoruz. devletin millet anlayışına, milletin devlet anlayışını değiştirmek istiyoruz. Bu seçimden sonra muhalefet değişecek inşallah. Hükümet kalacak ama muhalefet değişecek. Hem kadro olarak değişecek hem de zihniyet olarak değişecek. Tamamen AK Parti karşıtlığına münhasır, 7 Haziran’dan sonra bu şekilde siyaset yapma olanağı değişecek. Mesela tartışılan güncel konulardan birisi faizler. Ancak Kılıçdaroğlu neyi tartışıyor. Cumhurbaşkanı ne dedi? Merkez Bankası Başkanı ne dedi? Başbakan ne dedi? Hep dedikodu. Kılıçdaroğlu ne dedi? CHP ne dedi? Merkez Bankası’nın faiz yürütmesini ilişkin görüşü var mı? Arttırsın mı? Azaltsın mı? Yerinde mi saysın? Böyle bir görüşü yok. Sadece siyasetin magazinini yapıyorlar. Bu değişecek. Yeni anayasayla ilgili bir sorun olmayacak inşallah çıkacak" dedi.

"ÖZGECAN ASLAN’IN KATİLLERİ İDAM EDİLMELİ"

Özgecan Aslan cinayetinin ne ceza gerektirdiği sorusunu da cevaplayan Mustafa Şentop, "Benim şahsi görüşümce ifade edeyim. Ben şahsen bu şekilde kasten adam öldürmekten, kasten işlenen cinayetten, katil zanlılarıyla sınırlı olmak üzere idam cezasının getirilmesinden yanayım. Şahsi görüşüm olarak bunu söylüyorum. Daha önce de söyledim. Kasten bu şekilde vahşice öldürmede idam cezasının olması lazım. Ama hukuken bu mümkün olur mu? Nasıl mümkün olur, izahı uzun. Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde protokolleri var. O protokoller doğrultusunda idam cezasının olmamasına dair bir hüküm var. Buna bağlı olarak anayasalarda idam cezasının ceza olarak olanağı eskiden vardı. Çıkartıldı. Ancak dünyada birçok ülkede idam cezası var. Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı eyaletler dahil olmak üzere birçok yerde idam cezası var. Türkiye’de idam cezasının kötü bir geçmişi var. Özellikle fikir suçları için siyasi suçlar için yapıldı. Bundan dolayı idama karşı antipatik bir yaklaşım var. Ben orayı kapsamayacak şekilde sadece kasten, vahşice öldürmelerde katil için bir ceza olarak düşünülmesi gerektiğinden yanayım. Tabi bu cezaların caydırıcılığı da önemli. Bu tamamen bir vahşettir. Sonuçta masum güzel bir kızcağızın canına kıydılar. Bu insanın en ağır ceza mahkemesinde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar için anayasa değişikliği gerekiyor. Ben bu çerçevede anayasa değişikliği gerektiğinin altını çiziyorum. İdam cezası denildiğinde siyasi suçlar, fikir suçları gibi suçlara da kesinlikle idam cezası olmamalı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem