Şehitlerimiz için resmi açıklama

Hakkari'deki patlamada şehit olan asker sayısının 7, yaralı asker sayısının da 11 olduğu öğrenildi.

Şehitlerimiz için resmi açıklama

Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde dün sabah saatlerinde PKK terör örgütü mensupları tarafından yola yerleştirilen dört patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak etti. Bu saldırı sonucunda 8 asker hayatını kaybetti, 13 asker yaralandı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, AA'ya yaptığı açıklamada bölgede operasyonların devam ettiğini bildirdi. Saldırının ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı, Hakkari'ye 7 kilometre mesafedeki Depin kontrol noktasında da araç ve yaya geçişlerine izin verilmedi. Patlama sonucu hasar gören zırhlı araçlar, tırlarla bölgeden taşındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından ayrılırken saldırı hakkında bilgi verdi. Erdoğan, "SAT komandolarımızın değişiminden sonra geri dönüşleri sırasında bu saldırı gerçekleşti. İlk önce bir mayın patladı, ardından roketatarlarla zırhlı araçlarımız hedef alındı," dedi.

Şehitlerin memleketlerinde yas hakim. Şehit Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara'daki evine Türk bayrağı asıldı. Binbaşı Başayar'ın Kazan'da defnedileceği belirtildi.

Manisa Salihlili Uzman Çavuş Turan Kurt, eşine "burada her an her şey olabilir" diyerek helallik istemiş. Kırıkkaleli Şehit Uzman Çavuş Nazir Elitok evli ve dokuz aylık bir çocuğun babasıydı. Ordu Perşembeli Uzman Çavuş Samet Kılıç 20 gün önce evlenmişti. Kahramanmaraş Afşinli Uzman Çavuş Hakan Çil üç ay önce evlenmiş ve annesini kaybetmişti. Er Vedat Gülder Ardahan Göleli, üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğuydu. Er Serkan Altay'ın Burdur Tefenni'deki evinde yas var, ailesi Kürtçe ağıt yaktı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar'ın Yozgat Yerköy'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Köy korucusu Cabbar Gültekin'in cenazesi Kırıkdağ köyünde defnedildi. Gültekin evli ve altı çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem