Şehitlere Diyarbakır'da son görev!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için Diyarbakır’da tören yapıldı.ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI Şehitler, törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şırnak’ta te

Şehitlere Diyarbakır'da son görev!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için Diyarbakır’da tören yapıldı.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
Şehitler, törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şırnak’ta terör örgütünce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Şırnak’tan, bu sabah helikopterle Diyarbakır’a getirilen şehit askerlerden Şehit Yüzbaşı Erdal Okul (Tokat), Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan (Adana) Şehit er Onur Karakuş (İstanbul) için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi.

BASIN MENSUPLARI TÖRENE ALINMADI
Basın mensuplarının alınmadığı tören yaklaşık 20 dakika sürdü. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, şehitlerin özgeçmişleri okunmasıyla süren tören son buldu. Askerlerin omuzlarında ambulanslara konulan şehitlerin cenazesi, memleketlerine gönderilmek üzere ambulanslarla Diyarbakır Havaalanı’na götürüldü.

DEVLET ERKANI TÖRENDEYDİ
Törene; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın yanı sıra askeri erkân katıldı. Şehit Yüzbaşı Erdal Okul’un naaşı Tokat’a bağlı Ataköy’e, Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan’ın naaşı Adana’nın Yüreğir ilçesine ve şehit er Onur Karakuş’un naaşı ise İstanbul’a gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem