Samsun SGK'da usülsüzlük!

Samsun'da, usulsüz belgeler düzenlenerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla haksız kazanç elde edildiği gerekçesiyle açılan davada 62 sanığın yargılanmasına başlandı.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürlüğünde usulsüz belge düzenleyip, bazı

Samsun SGK'da usülsüzlük!

Samsun'da, usulsüz belgeler düzenlenerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla haksız kazanç elde edildiği gerekçesiyle açılan davada 62 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürlüğünde usulsüz belge düzenleyip, bazı kişileri çeşitli iş yerlerinde çalışmadıkları halde çalışıyormuş gibi gösterip sigortalı yaptırdıkları, bazı kişilerin de aynı yöntemle emeklilik işlemlerini gerçekleştirdikleri öne sürülen 62 kişiden 26'sı hakim karşısına çıktı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, haklarında ''dolandırıcılık ve sahtecilik'' suçlarından haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan sanıklar, ifadelerinde suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlerini istedi.

İfadeler sonrasında mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanıkların da ifadelerinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem