Saç kestirdiler örgütçü oldular!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Erdoğan’ın Hopa ziyareti sırasında çıkan olayların ardından Ankara’da düzenlenen protesto eylemlerine katılan öğrencilerin terör örgütü üyeliğinden 27 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.İddi

Saç kestirdiler örgütçü oldular!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Erdoğan’ın Hopa ziyareti sırasında çıkan olayların ardından Ankara’da düzenlenen protesto eylemlerine katılan öğrencilerin terör örgütü üyeliğinden 27 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

İddianamede cezaevinde tutuklu bulunan ODTÜ öğrencisi Ömür Çağdaş Ersoy’a destek için 4 gencin saç kestirmesi de delil dosyasına girdi. Ersoy ile aynı eyleme katılan ancak saçlarını kestirdikleri günden sonra polis takibi ile tutuklanan gençler hakkında hazırlanan iddianame şöyle:

- Nuri Ö.: Trafiği kapatan grup için deydi, olaydan sonra tanınmamak için çok uzun olan saçlarını kestirdi.

- De met Y.: Öğrenci kolektiflerinin flamalarını taşıyan grup içindeydi, olay sırasında çok uzun olan saçlarını küt tabir edilen kesim şekli ile kısalttı.

- Hikmet T.: Olay sonrasında tanınmamak amacıyla uzun olan saçlarını kestirdi.

- Çağrı Y.: Olay sonrasında tanınmamak için uzun olan saçlarını kestirdi.

- Can K: Olay sonrasında tanınmamak için uzun olan saçlarını kestirdi.

İddianamede bazı suç aletleri de şöyle sıralandı: Sapı kırılmış, üzerinde “Ankara Tabipler Odası Hekime Yönelik Şiddete Hayır” yazısı bulunan şemsiye. Mavi zemin üzerinde siyah yazı ve amblemli “İsyan Devrim Özgürlük- Öğrenci Kolektifleri” yazılı flama. Siyah beyaz kareli puşi, plastik borular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem