Rüşvet davasına tutuklama

Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu 9 kişi İstanbul'daki Dünya Ticaret Merkezi'ndeki rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı..

Rüşvet davasına tutuklama

Murat Yalçıntaş İstanbul`daki Dünya Ticaret Merkezi`ndeki rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu.

Aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş`ın da bulunduğu 9 kişi İstanbul`daki Dünya Ticaret Merkezi`nde rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu.

Yargıda rüşvet operasyonu kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yalçıntaş ve diğer tutuklular Ankara Adliye'sinden geniş güvenlik önlemi eşliğinde çıkartıldı.

Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu 11 kişi Ankara Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz'e ifade verdi.

Cumhuriyet savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz`ün tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkettiği 11 şüpheli Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi`ne çıkarıldı. Mahkeme heyeti aralarında Yalçıntaş'ın da bulunduğu 9 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme tarafından haklarında tutuklama kararı çıkan Yalçıntaş ve diğer tutuklular polisin geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'den çıkarıldı. Çevik kuvvet ekipleri, tutukluların çıkarılışı sırasında çevrede adeta kuş uçurtmadı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte 9 kişi tutuklu kalacağı Sincan Cezaevi'ne götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi. Polis ekipleriyle birlikte Etimesgut Devlet Hastanesi'nde muayene edilen Yalçıntaş, daha sonra Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Rüşvet operasyonu kapsamında Ankara Adliyesi'ndeki sorgusunun ardından hakkında tutuklama kararı çıkan İTO Başkanı Yalçıntaş, polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılmıştı. Tutuklu kalacağı Sincan Cezaevi'ne gönderilişi sırasında Etimesgut Devlet Hastanesi'ne götürülen Yalçıntaş ve diğer tutuklular, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan muayenenin ardından Yalçıntaş Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem