Ramazan ayında hangi dualar, sureler ve ayetler okunmalı?

Haber61 ramazan özel - Ramazan ayında hangi dualar, sureler ve ayetler okunmalı?

Ramazan ayında hangi dualar, sureler ve ayetler okunmalı?
Ramazan ayı günahlarımızdan arınma, tevbe etmek için büyük bir fırsat ayıdır. Peki Ramazan ayında günümüzü hangi duaları, sureleri ve ayetleri okuyarak geçirmeliyiz? İşte detaylar...

(Sabah akşam 7 defa “Allahümme ecirnî minennâr” diyen Cehennemden kurtulur.) 

(Sabah akşam, 3 defa, “Bismillahillezî lâ yedurru ma’asmihî şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüvessemî’ul alîm” okuyan, büyücü ve zâlimden emin olur.) 

(Sabah 3 defa, “Eûzü billahis-semî’il alîmi mineşşeytânirracîm” diyerek Haşr sûresinin son üç âyetini okuyana, 70 bin melek, akşama kadar dua eder. O gün ölürse şehit olur. Akşam okursa yine aynı şeylere kavuşur.)

(Sabah namazından sonra 11 İhlas okuyana, Cennette bir köşk verilir.) 

Sabah akşam 7 defa, “Hasbiyallahü lâ ilahe illâ hü, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azîm” okuyanın, dünya ve âhiret işine Allahü teâlâ kâfi gelir.) 

(“Allahümme mâ esbaha bî min ni’metin ev bi ehadin min halkıke, fe minke vahdeke lâ şerîke leke, felekel hamdü ve lekeş-şükr” duasını, gündüz okuyan o günün, akşam okuyan o gecenin şükrünü ifa etmiş olur.)

(Bir kimse, sabah akşam yüz defa “Sübhânallahi ve bihamdihi” derse, o gün ve o gece, hiç kimse onun kadar sevab kazanamaz.) 

(Evden çıkarken “Bismillahi, tevekkeltü alellah, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” diyen, tehlikelerden korunur ve şeytan ondan uzaklaşır.) 

(“Lâ havle...” okumak, doksandokuz derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdan kurtulmaktır.) [İmam-ı Rabbani hazretleri, din ve dünya zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa “Lâ havle velâ kuvvete illâ billah” okurdu. Okumaya başlarken ve okuyunca yüzer defa Salevat getirirdi. 

(Günde 25 defa “Allahümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’del-mevt” okuyan şehit olur.) 

SURELER

Ferdün hayyün kayyûmun hakemun adlün kuddûs (11)

Yâ Şâfî (391) yâ Latîf (129) Yâ Vedûd (21)

Lâ ilâhe illallah (100)

Sübhânallâhi ve bihamdihî sübhânallâhil azîm (100)

Hasbünallahu ve ni'mel vekîl (100)

Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. (100)

Allahummerham ümmete Muhammed (100)

Allahummağfir li ümmeti Muhammed (100)

Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimîn (11)

Subhânekâllahümme innî estağfirüke ve etûbu ileyke (100) 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem