Polisin dikkati 20 bin lirayı kurtardı!

Bingöl’de 2 polis memuru, uzun süre telefonla konuştuğunu gördükleri şahsı telefon dolandırıcılığından son anda kurtardı. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru, Valilik önünde

Polisin dikkati 20 bin lirayı kurtardı!

Bingöl’de 2 polis memuru, uzun süre telefonla konuştuğunu gördükleri şahsı telefon dolandırıcılığından son anda kurtardı.
 
Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru, Valilik önünde bir şahsın telaş içerisinde cep telefonuyla konuştuğunu gördü. Polisler, telefon aracılığıyla dolandırılıyor olabileceğini düşündükleri şahsın yanına yaklaşılıp telefonu kapatmasını istedi.
 
Yapılan görüşmede isminin Aydın H. olduğu öğrenilen şahsı cep telefonuyla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişinin, Aydın H'den kimlik bilgileri kullanılarak suç işlendiği, faillerinin yakalanması için de kendisinden 20 bin lira para istediği anlaşıldı.
 
Bir arkadaşından borç olarak aldığı 20 bin lirayı arayan kişiye göndermek üzere olduğu tespit edilen Aydın H'yi herhangi bir kimseye veya hesap numarasına para göndermemesi konusunda uyaran polis, şüphelinin yakalanması için hemen çalışma başlattı.
 
Aydın H'nin verdiği bilgiler doğrultusunda telefonla arayan kişinin Cenay Ö. (55) olduğu ve Aydın H'den parayı İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki bir banka şubesine havale etmesini istediği belirlendi.
 
 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine haber verilmesi üzerine bankadan parayı çekmeye gelen Cenay Ö. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince banka şubesinde yakalandı.
 
Bu arada yakalanan Cenay Ö’nün 2 ayrı dolandırıcılık olayının firari şüphelisi olduğu ve arandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem