Polis okuluna saldırdılar!

Siirt'te polis meslek yüksek okuluna aksam saatlerinde roketatarlı saldırı düzenlendi.

Polis okuluna saldırdılar!

Siirt'te bir grup PKK'lı terörist tarafından Polis Meslek Yüksek Okulu'nun önünden geçen bir otomobile silahlı saldırı düzenlendi.

Açık alanda yapılan bir düğünün yakınlarında pusu kuran teröristlerin uzun namlulu silahlarla ve el bombalarıyla gerçekleştirdiği saldırıda, otomobilde bulunan 6 kadından 4'ü hayatını kaybetti. Ağır yaralı 2 kadın ise hastanede tedavi altına alındı. Saldırıya polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 kadın terörist ölü ele geçirildi.

Siirt Merkez'de akşam saatlerinde meydana gelen olayda, açık alanda yapılan bir düğünün yakınlarında pusu kuran bir grup PKK'lı terörist, yolun karşısında bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu'na saldırı düzenlemek istedi. Bu sırada polis okulunun önünden geçen özel otomobili polis ekibi sanan teröristler hedef değiştirdi. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla ve el bombalarıyla gerçekleştirdiği hain saldırıda, otomobilde bulunan ve akraba oldukları öğrenilen Nergis Evin, Zeynep Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti, ağır yaralanan 2 kadın ise Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polislerin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 kadın terörist ölü olarak ele geçirilirken, diğer teröristler kaçmayı başardı. Teröristlerin hedef aldığı otomobilde bulunan vatandaşların polis okulunun yaklaşık 300 metre yakınındaki düğüne gittikleri öğrenilirken, karanlıktan yararlanarak kaçmayı başaran teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Silah ve patlama sesleri üzerine düğündeki davetlilerin kendini yere attığını söyleyen damat İbrahim Sevimsiz, "Nasıl olduğunu anlamadık. Bir anda silah sesleri geldi. Çatışma çıktı, biz kendimizi yere attık" dedi. Bu arada davetlilerin düğün alanından çıkmasına polis tarafından bir süre izin verilmedi.

ŞEMDİNLİ'DE DÜĞÜNE SIZMIŞLARDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 11 Eylül Pazar akşamı belediye önünde yapılan düğüne sızan PKK'lı teröristler, Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlarla saldırmıştı. Olayda 1 astsubay ile 1 polis memuru şehit olmuş, 4 vatandaş da yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem