Oto hırsızlık şebekesinde 5 gözaltı

Samsun Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin bir süredir yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından sabah saatlerinde oto hırsızlık şebekesine yönelik Samsun'un yanı sıra, Antalya, İstanbul, Erzurum, Trabzon ve Gümüşhane'de

Oto hırsızlık şebekesinde 5 gözaltı

Samsun Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin bir süredir yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından sabah saatlerinde oto hırsızlık şebekesine yönelik Samsun'un yanı sıra, Antalya, İstanbul, Erzurum, Trabzon ve Gümüşhane'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Antalya'da Ecevit B., Tuna Ş., Recep D., Mahmut A. ve Mustafa Ç. adlı 5 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda şüphelilerin çaldığı ve şase numaralarını değiştirdikleri 2 otomobilin yanı sıra, 2 ruhsatsız tabanca ve 1 sahte kimlik ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 5 şüpheli, sorgulanmak üzere Samsun'a gönderildi.

NASIL YAPIYORLARDI?

Şüphelilerin çaldıkları otomobillerin motor ve şase numaralarını silerek, yerine hurdaya ayrılmış ya da aynı model ve markada başka araçların numaralarını ruhsatlara işleyip sattıkları belirlendi. Bu yöntemle onlarca otomobil çaldığı belirlenen oto şebekesi üyelerinin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde oto hırsızlığı yapmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem