Erzik TFF Başkanı mı oluyor?

Spor Bakanı Suat Kılıç, Futbol Federasyonu başkanlığı için Şenes Erzik'le görüştü. Erzik "Üzerimize düşeni yaparız" dedi.Bugün, basına kapalı gerçekleşen ve görüntü alınmasına da müsade edilmeyen buluşmada Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Dem

Erzik TFF Başkanı mı oluyor?

Spor Bakanı Suat Kılıç, Futbol Federasyonu başkanlığı için Şenes Erzik'le görüştü. Erzik "Üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Bugün, basına kapalı gerçekleşen ve görüntü alınmasına da müsade edilmeyen buluşmada Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve ikinci başkanı Adnan Öztürk'ün Bakan Suay Kılıç ile biraraya geldi.

BİZE YARDIMCI OL
Kulüplerin temsilcilerinin Bakan'a "Bize yardımcı ol" dedikleri belirtilirken, Bakan'ın ise "Siz kendiniz bir aday çıkarın. Mümkünse tek aday çıkarın ve biz desteği veririz. İsmi ben önermem ama yine hatırlatıyorum; bu aday hiç bir kulübe yakın olmasın, kimsenin adamı olmasın, bir kulübün sempatizanı olabilir ama hedefi Türk futbolunu kaostan kurtaracak spor bilgisine, hukuk bilgisine sahip olan biri gerekiyor" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bu görüşme sonrasında 4 büyük kulübün ortak kararı UEFA 1. Asbaşkanı Şenez Erzik oldu.

KILIÇ'LA GÖRÜŞTÜ
Dört büyük kulübün başkan olarak Şenes Erzik'i aday göstermesi sonrasında Bakan Suat Kılıç, Şenes Erzik'le biraraya geldi. Kılıç görüşmede Erzik'e kuluplerin talebini iletti.

Erzik görüşmede "Üzerime düşen görev olursa yapmaya hazırım" dedi.

ŞENES ERZKİ KİMDİR?
Şenes Erzik, 1975 - 1980 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyonunda, 1981-1987 yılları arasında da Yönetim Kurulunda görev aldı. 1988 yılında Asbaşkanlık, 1989-1997 yılları arasında Başkanlık görevlerini ürüten Erzik, 1996 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu tarafından Onursal Başkan seçildi. UEFA Gençler Komitesi, FIFA Atlanta Olimpiyat Oyunları Futbol Organizasyon Komitesi, Fransa Dünya Futbol Şampiyonası Organizasyon Komitesi üyeliği yaptı. Dünya Gençler Şampiyonası Organizasyon Komitesi Asbaşkanlığı, Güvenlik ve Fair-Play Komitesi Başkanlığını da yürütüyor. 1998-2000 yılları arasında Avrupa Birliği Komitesi üyeliği de yapan Erzik, UEFA Birinci Başkan Yardımcısı, Kulüpler ve Liglerden Sorumlu Grup Başkanı olarak görev aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler