Olgun Peker: ''Teşvik primi verdiğim...''

    Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker yaptığı yazılı açıklamada, şike iddialarından hüküm giymediğini belirterek, “Mahkumiyet hükmünün biri örgüt yöneticiliği, biri Giresun FM Radyo’nun sahibi Mustafa Cici’nin tehdit edilmesinin azmettiricisi olmak, di

Olgun Peker: ''Teşvik primi verdiğim...''

    Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker yaptığı yazılı açıklamada, şike iddialarından hüküm giymediğini belirterek, “Mahkumiyet hükmünün biri örgüt yöneticiliği, biri Giresun FM Radyo’nun sahibi Mustafa Cici’nin tehdit edilmesinin azmettiricisi olmak, diğeri ise aynı kişiye yönelik konut dokunulmazlığını ihlal suçunun azmettiricisi olmak iddiaları hakkındadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan tebliğname ile konut dokunulmazlığı suçunun mahkumiyet hükmünün bozulması yönünde görüş bildirilmiştir. Yargıtay 5 CD’de yaptığı inceleme sonunda, konut dokunulmazlığı suçu bakımından bozma kararı vermiştir. Daire, diğer mahkumiyet hükümleri hakkında ise onama kararı vermiştir” dedi.

“HAKKIMDA TEŞVİK PRİMİ VERİLMESİNE İLİŞKİN DAVA BULUNMAMAKTADIR”

17.01.2014 günü ve sonrasında basında Aziz Yıldırım ve kendisi hakkında ‘şike ve teşvik primi’ suçlarından mahkumiyet hükümlerinin onandığı haberlerinin yer aldığını hatırlatan Peker, “Ancak, bu bilgi, doğru değildir. Çünkü hakkımda teşvik primi verilmesine ilişkin bir dava bulunmamaktadır ve şike iddiaları hakkında beraat hükmü kurulmuştur. Yargıtay, bu beraat hükümleri hakkında, diğerleri gibi onama kararı vermiştir” ifadelerini kullandı.

“ŞİKE SORUŞTURMASI MAKUL DELİL OLMADAN AÇILDI”

Peker, verilen mahkumiyet kararlarının hukuka aykırı delillere dayanılarak verildiğini vurgulayarak, “Kurucusu ya da yöneticisi olduğum herhangi bir suç örgütü bulunmamaktadır. Yine, Giresun FM Radyo’nun sahibi Mustafa Cici’ye yönelik olarak işlediğim iddia olunan tehdit ya da konut dokunulmazlığı suçları ile de herhangi bir ilgim bulunmamaktadır. Bu suçların faili olduğu iddia olunan kişileri tanımamakta ya da bu kişilerle herhangi bir ilişki içinde bulunmamaktayım. Şike davasında, ismimin haksız yere ve gerçeğe aykırı olarak ‘futbol camiasında suç örgütü bulunduğuna yönelik olarak kamuoyunda algı oluşturmak için’ kullanıldığını düşünmekte olup, tüm savunmam boyunca uğradığım bu haksızlığı dile getirdim. Savunmam incelenirse, şike soruşturmasının herhangi bir makul şüphe duyulmasına yol açacak delil bulunmadan, salt kolluk raporuna dayalı olarak başlatıldığını kolluk raporunda benle ilgili ileri sürülen iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getirdiği anlaşılacaktır” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem