MHP'li Başkan neden öldürüldü

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak, ruhsat vermediği birahane işletmecisi 3 kardeşin bıçaklı saldırısında öldü. Kardeşlerden 30 yaşındaki Mehmet Sırakaya'nın yerel seçimlerden önce Başkan Sancak ile b

MHP'li Başkan neden öldürüldü

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak, ruhsat vermediği birahane işletmecisi 3 kardeşin bıçaklı saldırısında öldü. Kardeşlerden 30 yaşındaki Mehmet Sırakaya'nın yerel seçimlerden önce Başkan Sancak ile birlikte çalıştığı, hatta MHP’den yedek belediye meclis üyesi olduğu belirlendi.

 

Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Yenicekent Beldesi Meydanı'ndaki kahvede meydana geldi. Belde çıkışında bulunan ve içki ruhsatı verilmeyen Meydan Birahanesi’nin işletmecisi Mehmet Sırıkaya, 36 yaşındaki Kürşat Sırıkaya ve 25 yaşındaki Ramazan Sırıkaya kardeşler ile yanlarında çalışan 26 yaşındaki Hüseyin Aydemir, kahveye gelip buradakilerle sohbet eden Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak ile tartıştı. Üç kardeş, 10 gün önce devraldıkları birahanelerine ruhsat başvurusuna olumsuz yanıt veren Başkan Sancak'a iddiaya göre bir anda kahvedeki sandalyelerle saldırdı.

 

Kendisini korumaya çalışan Başkan Sancak da belindeki tabancayı çıkarıp birkaç el havaya, ardından 3 kardeş ile arkadaşları Hüseyin Aydemir'in ’nın bacaklarına doğru ateş etti. Başkan Sancak'ın tabancasındaki mermilerin bitti. Bunun üzerine Mehmet Sırakaya'nın belindeki bıçağı çıkararak, evli ve 4 çocuk babası Başkan Nail Sancak’ı yaklaşık 40 kişinin gözleri önünde kalbine yakın bölge, karnından yaraladı. Saldırganlar geldikleri otomobille kaçarken Başkan Sancak çağrılan ambulansla, yapılan ilk müdahale ardından Sarayköy Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü.

 

Ambulansı takip ettiği öne sürülen saldırganlar ise polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Ayak ve bacak bölgelerinden hafif yaralanan 3 kardeş ile yanlarında çalışan Hüseyin Aydemir, Server Gazi Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri ardından Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

 

Saldırının duyulması ardından Yenicekentliler, Başkan Sancak'ın cesedinin götürüldüğü hastaneye akın etti. Sırakaya kardeşlerin aileleri de gece yarısı jandarma nezaretinde büyük gerilimin olduğu beldeyi terk etmek zorunda kaldı. Kardeşlere ait birahane çok sayıda kişinin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Pencereleri, kapıları ve masaları kırılan işyerinin önündeki bir otomobil de yakıldı.

Polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, ilçeye gelen Vali Yavuz Erkmen yetkililerden bilgi aldı. Vali Erkmen, cinayete neden olan kavganın siyasi bir yönü bulunmadığını bildirdi.

 

Cinayet şüphelisi Mehmet Sırakaya'nın yerel seçimlerden önce Başkan Sancak ile birlikte çalıştığı, hatta MHP’den yedek belediye meclis üyesi olduğu öğrenildi. Sırakaya'nın bir yakınının Başkan Sancak’ın kayınbiraderi Mesut Dinçer'i bir hafta önce bıçakla yaralaması üzerine ilişkilerin gerildiği ifade edildi. Bu olaydan sonra Başkan Sancak'ın Mehmet Sırakaya ve kardeşleri tarafından devralınan birahaneye ruhsat vermediği öne sürüldü.

 

Saldırganlardan Hüseyin Aydemir, savcının talimatıyla serbest bırakılırken Mehmet Sırıkaya, Kürşat Sırıkaya ve Ramazan Sırıkaya kardeşlerin sorgusu sürüyor. Başkan Nail Sancak’ın cenazesinin de ailenin isteği üzerine, Yenicekent yerine, ikindide Denizli Merkez’de bulunan Ulu Camii'ndeki namaz ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem