Polis müdürü kumar çetesinde

İstanbul Gaziosmanpaşa’da esnafı ve kumar oynattığı kişileri haraca bağlayan, işkence yapan ve intihara sürükleyen aralarında polis ve avukatların da bulunduğu 82 kişilik çete 4 yıllık takibin ardından çökertildi.Şimdiye kadar 67 olaya karıştığı kesinleşe

Polis müdürü kumar çetesinde

İstanbul Gaziosmanpaşa’da esnafı ve kumar oynattığı kişileri haraca bağlayan, işkence yapan ve intihara sürükleyen aralarında polis ve avukatların da bulunduğu 82 kişilik çete 4 yıllık takibin ardından çökertildi.

Şimdiye kadar 67 olaya karıştığı kesinleşen çetenin üyelerinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Kemal Sancak’ın üzerinden 50 gram esrar, ruhsatsız tabanca ve başkasına ait borç senetleri çıktı. 100 milyon TL malvarlığı olduğu belirlenen çete 20 yıldır faaliyet gösteriyormuş.

14 yaşındaki G.Ç.’nin 19 Haziran 2006 tarihinde Bayrampaşa Cezaevi’nden mahkemeye giden Ünal Yanar’ı silahla vurarak öldürmesi üzerine başlatılıp derinleştirilen soruşturmada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri büyük bir çeteyi çökertti.

İşkence görüntüleri çıktı

4 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından polis İstanbul’un 9 ilçesi ile Bursa, Tekirdağ ve Erzurum’da tespit edilen 350 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında aralarında halen vekaleten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü olan Kemal Sancak, Erzurum’da görevli bir komiser, 2 polis memuru, 2 avukatın da bulunduğu 6’sı kadın 82 kişi yakalandı. Çetenin başında olduğu öne sürülen Kemal Çakar ise kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 16 tabanca, 500 senet, dinleme cihazları, işkence görüntülerinin bulunduğu kasetler, kumardan kazanıldığı öne sürülen 170 bin TL ele geçirildi. Yapılan sorgulama sonucunda çetenin iki şekilde çalıştığı ortaya çıktı. İlk yöntemde esnafa borç veriliyor, senet üzerinde borç miktarı hem yüksek gösteriliyor hem de faiz uygulanıyor, böylece vatandaş haraca bağlanmış oluyordu. İkinci yöntemde ise çete kendilerine ait kumarhanelerde kumar oynatıyor, hile yaparak kumar oynayanları kendine borçlandırıyor, borç karşılığı düzenlediği senetlere her ay faiz uyguluyordu. Ödeyemeyen ya da karşı çıkanlara işkence yapılıyordu. Çeteye kumar borcu olan bir kişi 2009’da borç yüzünden intihar etti.

Emniyete komşu kumarhane

Emniyet müdürü Kemal Sancak, komiser ile polis memurları Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı sırada çeteyle tanıştı. Çete Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında kumarhane açtı. Yakalanan emniyet müdürünün çok lüks şartlarda yaşadığı, benzer suçlarla ilgili en az iki dönem rütbe tenzili aldığı ileri sürüldü. Şimdiye kadar çete hakkında 67 kişi şikayetçi oldu. Ancak yetkililer, bu sayının artmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem