Mehmetçik Amanoslar'ı temizliyor

Hatay'da Amanos Dağlarına operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerin yaşamsal malzemelerini sakladıkları sığınaklarını buldu. Sığınaklardaki malzemeler imha edildi.Hatay Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu idaresinde Amanoslar'da yürütülen operasy

Mehmetçik Amanoslar'ı temizliyor

Hatay'da Amanos Dağlarına operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerin yaşamsal malzemelerini sakladıkları sığınaklarını buldu. Sığınaklardaki malzemeler imha edildi.

Hatay Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu idaresinde Amanoslar'da yürütülen operasyonlarda güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle cevap veren terörist grup ile yaşanan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş, yaralı olarak kaçtıkları tahmin edilen diğer teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyon alanı genişletilmişti.

Bölgede yaşanan sıcak temasın ardından yapılan aramalarda teröristlere aile çok sayıda silah ve yaşam malzemesi de ele geçirildi.

 Amanos Dağlarını geçiş güzergahı olarak kullanan teröristlerin ellerinde bomba yapımında kullanılmak üzere bulundurulan çok sayıda malzemede ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, 1 kaleşnikof piyade tüfeği, 4 şarjör, 269 mermi, A-4 plastik patlayıcı madde ile dolu piknik tüpü, 4 telsiz, 10 patlayıcı ateşleme sistemi, 43 elektrikli fünye, 18 patlayıcı ateşleme devre kartı, 4 patlayıcı madde düzeneği, 4 hafıza kartı, 55 pil, 2 infilak fitili, 9 sırt çantası, 9 adet panço, 1 akü, 300 metre elektrik kablosu, 25 kilogram amonyum nitrat içerikli gübre ile birlikte çuvallar içerisinde gıda maddesi ve örgütsel doküman ele geçirdi.

Bölgede halen kaçan teröristlerin bulunmasına yönelik operasyon devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem