Mavi Marmara olayında gelişme

Saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın ailesinin de aralarında bulunduğu 33 kişi, İsrail devletine maddi ve manevi tazminat davası açtı        Saldırıda hayatını kaybeden Yıldırım'ın ailesinin avukatı Uğur Yıldırım: ''İstanbul

Mavi Marmara olayında gelişme

Saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın ailesinin de aralarında bulunduğu 33 kişi, İsrail devletine maddi ve manevi tazminat davası açtı       

 
Saldırıda hayatını kaybeden Yıldırım'ın ailesinin avukatı Uğur Yıldırım: ''İstanbul ve Kayseri'den toplam 40 kişi, açtıkları davalarda İsrail devletinden toplam 10 milyon lira tazminat talep etmiştir''
 
Gazze'ye insani yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın ailesinin de aralarında bulunduğu 33 kişi, İsrail devletine maddi ve manevi tazminat davası açtı.
 
Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileler, söz konusu gemide yaralanan mağdurlar ile avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına geldi.
 
Burada grup adına açıklama yapan avukat Uğur Yıldırım, 31 Mayıs 2010 günü gemiye yapılan saldırıyı hatırlatarak, ''Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk nezdinde İsrailli sorumluların cezalandırılması için çalışmalar devam etmektedir'' dedi.
 
Avukat Yıldırım, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsrailli bazı komutanlar hakkında ceza davasının açıldığını anımsatarak şunları söyledi:
 
''Mavi Marmara ve diğer gemilerde olan mağdurlar bir yandan da maddi ve manevi zararların giderilmesi için hukuk mahkemelerinde tazminat davalarını başlatmıştır. Tazminat davası için bugüne kadar ceza davasının açılmasını bekleyen filo katılımcıları, ceza davasını, tazminat davasını ve tüm hukuk mercilerindeki girişimleri bir bütün olarak değerlendirmektedir.''
 
İsrail'in, verilecek kararla zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişilere tazminat ödeyerek zararlarını karşılaması gerektiğini belirten avukat Yıldırım, ''Şimdilik İstanbul ve Kayseri'den toplam 40 kişi açtıkları davalarda İsrail devletinden toplam 10 milyon TL tazminat talep etmiştir. Süreç içerisinde diğer kişiler davalarını açacaklar'' dedi.  
 
Avukat Yıldırım, ilk etapta dava açanlar arasında saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım'ın ailelerinin yanı sıra, ağır yaralılar, basın mensupları ve hemşirelerin yer aldığını söyledi.
 
Açıklamanın ardından avukatlar adliyeye girerek Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçelerini sundular.
 
Söz konusu dilekçede, 31 Mayıs 2010 günü Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıya yer verildi. İsrail askerlerinin savunmasız yardım gönüllerine kötü muamelede bulunduğu anlatılan dilekçede, BM İnsan Hakları Konseyi Raporuna da değinildi.
 
Sembolik olarak 1'er TL'lik tazminat talebi
 
Bu arada, İstanbul'daki çeşitli Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne açılan 33 davada gemide bulunan hemşire Sema İşlek, doktor Mevlüt Yurtseven,  Ekrem Çelik eşi Nilüfer Çelik ve çocukları İsrail devletinden sembolik olarak 1'er TL tazminat talep etti. 
 
Gemiye düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın ailesi ise 1 milyon lira tazminat talebinde bulundu. Diğer 26 kişi ise İsrail askerlerince düzenlenen saldırıda maddi ve manevi zarar gördüklerini ifade ederek değişik miktarlarda tazminat talep ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem