Maliki'den PKK'ya destek sözü

 Irak'ın Awene Dergisi, Irak Başbakanı Maliki'nin Suriye'ye destek karşılığında PKK'ya destek sözü verdiğini iddia etti. Irak'ın kuzeyinde yayınlanan haftalık Awene Dergisi'nde yayınlanan bir haber, üst düzey 2 Pkk'lının geçen hafta Bağdat'ta Irak Başbaka

Maliki'den PKK'ya destek sözü

 

Irak'ın Awene Dergisi, Irak Başbakanı Maliki'nin Suriye'ye destek karşılığında PKK'ya destek sözü verdiğini iddia etti.

 

Irak'ın kuzeyinde yayınlanan haftalık Awene Dergisi'nde yayınlanan bir haber, üst düzey 2 Pkk'lının geçen hafta Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri El Malikiyi ile görüştüğünü yazdı.

 

Başbakan Maliki'nin Suriye'ye destek vermeleri halinde Pkk'ya her türlü yardımda bulunacağını söylediği iddia edildi.

 

Kuzey Irak'ın ikinci büyük kenti olan Süleymaniye'de haftalık olarak yayınlanan ve Kürt hükümetine muhalif olan Goran (Değişim) hareketine yakınlığıyla bilinen Awene Dergisi'nde bu hafta yayınlanan bir haberde, üst düzey iki Pkk'lının, liderliğini Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yaptığı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) aracılığıyla Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile Bağdat'ta görüştüğü iddia edildi.

 

MALİKİ'DEN ŞARTLI TEKLİF

Geçen hafta Bağdat'ta gerçekleştiği iddia edilen görüşmede, Nuri El Maliki'nin Suriye'de Beşar Esad rejimine destek verdiklerini, Pkk'nın da Suriye'ye destek vermesi halinde, Irak hükümeti olarak kendilerine her türlü yardımda bulunacaklarını söylediği iddia edildi.

 

"SURİYE'DE TEK BİR PKK MENSUBU YOK"

Geçtiğimiz günlerde El Cezire muhabirine röportaj veren Murat Karayılan, konu ile ilgili olarak "Suriye'de tek bir Pkk mensubu yok. Türkiye Suriyeli Kürtlerin haklarını elde etmesini istemiyor. O yüzden Suriye'de bir savaşa hazırlanıyor. İşte biz bu yüzden Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesine karşıyız" demişti.

Karayılan, El Cezire muhabirinin, "Yani Pkk'nın Suriye hükümeti ile ayaklanmanın başından beri hiçbir teması yok öyle mi?" şeklindeki sorusuna ise "Kürtler ve Pkk Ortadoğu'daki ana oyunculardan biri. Dolayısıyla Pkk'nın birçok devletle temasları var. Ancak Suriye ile düzenli bir temasımız yok" demişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem