Mahkeme: Hanefi Avcı dinlenecek

Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili Diyarbakır'da devam eden davanın bugünkü duruşmasında Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın dinlenilmesinin karar verildi.Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan 25'

Mahkeme: Hanefi Avcı dinlenecek

Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili Diyarbakır'da devam eden davanın bugünkü duruşmasında Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın dinlenilmesinin karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan 25'inci celsesi tamamlandı. Bugünkü duruşmada 'Faili meçhuller devlet politikasıydı' diyen emekli Koramiral Atilla Kıyat, dönemin Cizre Kaymakamı şuan Antalya Vali Yardımcısı olan Osman Bulgurlu, 1993 yılında Cizre'de bölük komutanı olan Albay Erhan Patır, dönemin Cizre Merkez Jandarma Komutanı Mehmet Aksoy tanık olarak dinlendi. Duruşmada sanık, müdafi ve mağdur avukatlarının taleplerini anlatan mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Duruşmada Devrimci Karargah Örgütü'ne üye olmaktan tutuklu bulunan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile 1993 yılında Şırnak Valiliği görevini yapan ve şuan İzmir Valisi olan Cahit Kıraç'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem