''Kriz kavramı AKP ile tarih oldu''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması şu şekilde;"Türkiye bizden önce uçurumun kenarına getirilmişti, demokratik mekanizmalar kilitlenmişti, ülkemiz krizden krize sürükleniyordu. İşbaşına geldiğimiz ilk günden itibaren ülkemiz ayağa kalktı, AK Parti

''Kriz kavramı AKP ile tarih oldu''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması şu şekilde;

"Türkiye bizden önce uçurumun kenarına getirilmişti, demokratik mekanizmalar kilitlenmişti, ülkemiz krizden krize sürükleniyordu. İşbaşına geldiğimiz ilk günden itibaren ülkemiz ayağa kalktı, AK Parti ile büyüme ve gelişme geldi. AK Parti ile kriz kavramı adeta tarih oldu, 9 senelik iktidarımızda geriye doğru tek bir adım hamdolsun atmadık.

"KENDİMİZİ YENİLEMEK ZORUNDAYIZ"

AK Parti sadece Türkiye değil, dünya partisi olacak dedik ve hamdolsun artık partimiz bir dünya partisi bunu da gördük. Hiç birşey sizi yanıltmasın hakkında tezler, kitaplar yazılan parti AK Parti olacak dedik, 9 yılda oldu. Şimdi geldiğimiz noktada kendimizi yenilemek zorundayız, siyaseti rakamlarla ifade edemeyiz, bizim için asıl olan niteliktir, bizim Adalet ve Kalkınma ideailimiz ekonomik göstergelerle, istatistiklerle sınırlı değildir. Ahlaki zemin esas alınmadan, adalet olmadan, paylaşma olmadan adalet sağlanamaz.

 YENİ ANAYASA

Biz bütün samimiyetimizle, ön yargılar olmadan, ön kabuller olmadan bütün düşüncelerimizi ortaya koyduk ve biz en güçlü partiyiz demedik. Şu anda grubu bulunan dört parti mi var, TBMM başkanı bizden 3'er üye mi istiyor, tamam dedik itirazda bulunmadık. 29 üyesi olanda 3 üye, AK Parti'de 3 üye vermeyi kabul etti. Anamuhalefet partisi yüz küsür üyesi var onlarda 3, bizde 3 neden? Gelin biz milletçe bu üzümü yiyelim, bağcıyla uğraşmayalım. İnşallah politik bir vakaya feda etmeden bu işi tamamlayalım.

1982 yılından beri istisnasız her kesimin topluma dar geldiğini ifade ettiğimiz ve 29 senedir tartışılan bu darbe anayasasının artık bu bedene uymadığından milletçe herkes mütabıktır. Bugün ki ihtiyacımıza ister yeni bir mukavele diyelim ister adına yeni bir toplumsal sözleşme diyelim, yeni bir anayasa  şart olduğunda herkes hemfikirdir. Biz mukavele, sözleşme gibi hepsinin sınırlayıcı ve yetersiz olduğunu düşünüyoruz zira millet eliyle yapılacak bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti mensubu olan her vatandaşa kendi evinde olduğunu hissettiren bir anayasa olacaktır.

"TÜRKİYE YENİ DÜNYANIN KUTUPYILDIZI"

Herkese çağrımız şudur; en az Türkiye büyüklüğünde düşünün zira Türkiye yeni dünyanın kutup yıldızı olmak için sabırsızlanıyor. Türkiye bütün hesaplarını yeniden yapmak zorunda, yeni bir dönem başlıyor, yeni bir sayfa açılıyor. Türk siyasetinin diğer aktörleri önümüzde ki imkanların farkında olmasa da AK Parti bunun farkındadır.

"GEÇMİŞİN KARANLIK DÖNEMİNDE AK PARTİ'NİN PAYI YOKTUR"

2002 öncesinde üç kuruş kredi için bu ülkenin geleceğini ipotek ettikleri halde gittikleri kapıdan eli boş dönmek zorunda kaldılar. Kökü asırlar öncesine uzanan bu millet bu kahırlı manzaraları kaldıramıyordu ama köklü bir millet olduğu için metanetlerini korudular, sabrettiler ve kısa zaman içinde millet iradesinin tecaligahı olan TBMM'yi aslına döndürdüler. Siyasetçiler bozdu, milletimiz yeniden yaptı ne yazık ki bu mücadele sürerken yıllar yılları kovaladı.

10 yılda tarih yazan AK Parti'nin geçmişin karanlık döneminde tabii ki bir payı yoktur. AK Parti Türk siyasetinin karanlık yüzüyle yüzleşmek zorunda kaldı.

 TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede yeni bir dönem başladı, şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor ve yapılacak. Terörün acısını en çok o bölgede yaşayan insanlarımız çekiyor, terörün maliyetini en çok onlar ödüyor.

Terör acıyı büyütmek istiyor, terörist polisime, askerime kurşun sıkıyor ve bunu kalleşçe yapıyor. Acıyı büyütmek için hamile kadını bir veda yemeğine giden genç kızların yoluna pusu kuruyor zira o cinayet örgütü kaos istiyor, aklı selimin kaybolmasını, metanetimizi yitirmemizi istiyor ama bu büyük millet bu tuzağa evelallah düşmeyecek.

DIŞ POLİTİKA

Halka rağmen hiç bir siyaset meşru sayılamaz, bunu bütün dünyaya duyurduğumuz için bizi eleştirenler bilmelidir ki Türkiye'nin imkan ve kabiliyetlerine büyük haksızlık ediyorlar. Türkiye'yi bulunduğu heryerde barışın ve kardeşliğin savunucusu olarak gösterdik ve bu onuru dava arkadaşlarımla paylaştık.

Bugün BM'de Türkiye konuşuluyor, Türkiye'nin haklı tezleri konuşuluyor. Türkiye'ye gıpta ile bakıyor bütün Avrupa, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, ülkemiz tarihinden aldığı güçle yeniden ayağa kalkıyor. Artık Türkiye alan el değil, veren eldir.

AB süreci ilk resmi başvurumuzu 1963 yılında yapmışız, bir arpa boyu yol alamamışız biz geldik 2 yılda Kopenhag kriterlerini tamamladık, müzakerelere başladık. Türkiye aslında bugün AB standartlarına sahiptir, niye olmuyor derseniz, onlar çok iyi biliyorlar bizde çok iyi biliyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem