Kılıçdaroğlu Yenikapı mitinginde konuştu!

Neler söyledi?

Kılıçdaroğlu Yenikapı mitinginde konuştu!
Demokrasiye sahip çıkan milyonlar bir kez daha tek vücut oldu. Milyonlarca insan Yenikapı'ya akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğindeki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde ilk konuşmayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. 23 dakika kürsüde kalan Bahçeli'nin ardından mikrofonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

24 dakika kürsüde kalan Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhuriyetin öneminden bahsetti.

KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Bugün demokrasi tarihinde önemli bir tarihe imza attı. 15 Temmuz günü demokrasinin içinde yuvalananlar darbe yapmak istedi. Size bize hepimize darbe yapmak istedi.

15 Temmuz gecesi Meclis’i kapattırmayan açık tutan Türkiye Millet Meclis’i Başkanı’na yürekten teşekkür ediyorum. En kanlı darbe girişimidir. 20 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidini unutmayacağız, unutturmayacağız. Ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım.

12 MADDEYİ AÇIKLADI

Diğer liderlerimiz de kabul ederse, Türkiye gerçekten de güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke olur. Partimizin hazırladığı 12 maddeyi açıklıyorum.

Camiye kışlaya adliyeye siyasi sokmayalım Camide siyaset olmayacak, kışlada siyaset olmayacak, adalette siyasetçi olmayacak
Siyasette öz eleştiri yapmak.

Likayat sisteminden vazgeçmemeliyiz. ‘İşi ehline ver’ diyor Yaradan. Bizim bu tarikattan bizim bu parti anlayışından uzaklaşmak gerek. Her koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz darbe girişiminde halk direnme gücünü kullanarak canını siper ederek demokrasiye sahip çıkmıştır. Tankın üzerine çıkanlar, canını siper edenler tarih yazdılar. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal ve arkadaşları 1921 yılında bir anayasa yazdılar. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Hiç bir aileye kuruma zümreye ayrıcalık sağlanmıyor. Gazi Mustafa dediki ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Elbetteki Atatürk bunları cephede tek başına yapmadı.

“EĞER CUMHURİYET OLMASAYDI…”

Eğer Cumhuriyet olmasaydı Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olmazdı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Sayın Kahraman TBMM Başkanı olamazdı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Sayın Yıldırım Başbakan olamazdı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı ben CHP lideri olamazdım. Parlamenter sistemimizi güçlendirmemiz lazım. 150 yıllık sistemimiz vardı. Medyanın özgürlüğü. 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki kimse sokağa çıkmayacaktı. O medya bütün görüntüleri verdi. Halk sokaklara çıktı. Tankların üstüne çıktı. Mücadelesini yaptı.

6-Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal ve arkadaşları 1921 yılında bir anayasa yazdılar. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Hiç bir aileye kuruma zümreye ayrıcalık sağlanmıyor. Gazi Mustafa dediki Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Elbetteki Atatürk bunları cephede tek başına yapmadı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Erdoğan Cumhurbaşkanı olamazdı. Kahraman Meclis Başkanı, Yıldırım Başbakan olamazdı

7- Parlamenter sistemimizi güçlendirmemiz lazım. 150 yıllık sistemimiz vardı

8- Medyanın özgürlüğü. 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki kimse sokağa çıkmayacaktı. O medya bütün görüntüleri verdi. Halk sokaklara çıktı. Tankların üstüne çıktı. Mücadelesini yaptı.

9- Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı. Terör örgütünün üyeleri ordunun içinde yuvalandı, FETÖ devletin her kurumunda örgütlendi. Biz F tipi terör örgütü diyorduk. Şimde FETÖ oldu. Bir Hakim Pensilvanya’dan emirleri uyguluyorsa o hakim hakim değildir

10-Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 temmuz gösterdi. Dini kullanarak her türlü yasa dışı işlerinin içinde olanlar milleti nasıl kandırdığını gördük. Laiklik inanca, insana saygı demektir. Kula kulluk yapmak değil.

11-Demokrasinin güçlenmesine sadece bugün değil gelecek de destek vermeliyiz. Eğitimde vicdanı hür, aklı hür yetiştirilmeli. Ne diyor yüce yaradan. Aklınızı kullanmıyor musunuz? Aklımızı kullanmalıyız.  Eğitim sistemini güçlendirelim.

12 FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz. Balyoz dediler Ergenekon diyorlar. Eski genelkurmay başkanı da dahil içeri attılar. En çok karşı çıkan biz olduk. Hepsinin kumpas olduğu ortaya çıktı.

Bir devlet adalet üzerinden soyluluk kazanır, devlet olur. Geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim, itibarlarını iade edelim. Devlet haksızlıklarla uğraşırken adaletten uzaklaşmamalıdır. Eğer bir emeğin kaybı hepimizin kaybıdır. Birinin mağduriyeti hepimizin mağduriyetir. Yeni mağdurlar yaratmamalıyız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem