Karayılan;"Amaç Öcalan'ın özgürleşmesi"

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde barındıran KCK’nın Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, bütün PKK’lıların ateşkese bağlı kalacağını söyledi.Kandil’de bir basın toplantısı düzenleyen Karayılan, çözümden yana olduklarını; ancak sorunun çözümsüz bırakı

Karayılan;"Amaç Öcalan'ın özgürleşmesi"

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde barındıran KCK’nın Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, bütün PKK’lıların ateşkese bağlı kalacağını söyledi.

Kandil’de bir basın toplantısı düzenleyen Karayılan, çözümden yana olduklarını; ancak sorunun çözümsüz bırakılması durumunda savaşa da hazır olduklarını aktardı.
 
Karayılan, “Türkiye’de bulunan bütün gerilla güçleriyle konuştum. Güçlerimiz ateşkese bağlı kalacaktır.” dedi.
 
Abdullah Öcalan’ın tutukluluk hali ve geri çekilme sürecine ilişkin bir soru üzerine de, bunun 3 aşamadan oluşacağını, asıl amaçlarının ise Öcalan’ın özgürleşmesi olduğunu belirtti.
 
Basın toplantısının sürdüğü saatlerde Türk savaş uçakları Kandil üzerinde alçak uçuş yaptı. Ancak F-16’lar herhangi bir bombalama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem